Oprecht samen scheiden is een KEUZE

datum

Als stellen gaan scheiden hoor ik geregeld “ja maar hij heeft dit gedaan” of “zij heeft zo gedaan” en om die reden vind ik dat ik dit of dat of zus of zo wel kan en mijn ex-partner iets wel of niet mag of kan.

Een van de meest generaliserende voorbeelden is wellicht wel deze:
“Mijn ex-partner heeft een ander en daarom heeft hij me laten zitten en dat kan echt niet, hoe heeft hij me dit aan kunnen doen, ik ben gekwetst, verdrietig, boos, zielig. Iemand die zoiets doet kan echt geen goede vader zijn, daarom ga ik er alles aan doen dat hij “gestraft” wordt. Ik pluk hem kaal en de ik wil dat de kinderen hem zo weinig mogelijk zien”

Wat de reden ook is dat jij en je partner uit elkaar gaan, wiens “schuld” het ook moge zijn voor mij staat dit helemaal los van het feit dat je ervoor kunt kiezen om een scheiding oprecht en in harmonie te laten verlopen. Ja er gebeuren dingen die niet leuk zijn, die misschien niet goed te keuren zijn. Die iets anders aangepakt hadden kunnen worden. Maar ze gebeuren nu eenmaal en het is je eigen verantwoordelijkheid hoe je daar mee omgaat. Alleen jij kunt dat bepalen en hierin een keuze maken:
Mijn partner heeft me gekwetst, dat wat hij gedaan heeft kan ik niet goedkeuren en maakt veel emoties bij me los. Echter kies ik ervoor om ondanks alle deze emoties mijn verantwoordelijkheid te pakken. Ik kies ervoor om de echtscheiding oprecht en in harmonie te laten verlopen. Ik kies hiervoor in het belang van de kinderen. Kinderen die ik en mijn partner ooit uit liefde op deze wereld hebben gezet. Kinderen die voor 50% uit mijn DNA en 50% uit het zijn DNA bestaan. Kinderen die van mij en hun vader houden. Kinderen die hiervoor niet hebben gekozen.”

IK KIES!!!

Een keuze maken is het begin. Het begin van een commitment – een verlangen. Een commitment aan jezelf, aan je (ex)- partner en aan je kinderen. Een verlangen om het goed te regelen. Ik durf te stellen dat zonder dit commitment het je niet gaat lukken het verlangen werkelijkheid te laten worden. Het wordt een periode van uitdagingen, van zaken waar je niet op voorbereid bent. En alleen met een commitment kun je je hieraan houden.

Ik koos ervoor om ondanks het feit dat mijn ex-man mij niet meer kon bieden wat ik nodig om, wat er ook zou gebeuren de echtscheiding goed te laten verlopen. Ik koos ervoor om samen met hem goede ouders te willen zijn en blijven. Ik koos ervoor dat mijn kinderen ondanks de scheiding een leven zouden hebben waarin zowel hun vader als ik een grote rol zouden spelen. Ik koos en kies nog iedere dag. Alles in het kader van een verlangen: Wij zijn en blijven samen ouders!

Ben ik het altijd met mijn ex-man eens en gebeuren er niet eens dingen die ik anders zou hebben gedaan of misschien wel helemaal niet hebben gedaan? Zijn er momenten die ik lastig vind en die me kunnen raken? Zijn er dingen die me uit balans halen en die het me lastig maken om vast te houden aan mijn keuze? Absoluut wel en op die momenten stel ik me de volgende:

Wil ik hier iets mee, kan ik hier iets mee, wat als ik er niets mee doe?

En dan maak ik op basis van mijn verlangen een keuze. Soms ook nog wel eens de verkeerde. Gelukkig heb ik dan een ex-man die hetzelfde verlangen heeft, waardoor we er samen uitkomen. En ik kijk dan naar mezelf en kies dat ik het volgende keer wel weer goed wil laten gaan.

Velen zien scheiden als een eind van een leven na een keus, voor mij is het een begin van een nieuw leven met nieuwe keuzes.

Heb ik je aan het denken gezet?

Welke keus maak je vandaag?

Ik ben benieuwd. Laat het me weten in een reactie hieronder!

41 reacties

  1. Bedankt Dr. Joe voor alles wat je doet om mensen met liefde en huwelijksproblemen te helpen.
    Mijn man verliet me en ik was er kapot van en wist niet wat ik moest doen. Ik was gewoon oprecht met mijn bedoeling en zorgde ervoor dat we over onze misverstanden en andere emotionele problemen praatten, zodat het kon worden opgelost en we de zaken konden verbeteren. Mijn man werd koud tegen me en probeerde verschillende keren tegen me te vechten totdat hij wegging. Ik heb contact opgenomen met zijn familieleden om me te helpen ervoor te zorgen dat hij terugkomt, maar het heeft nooit een goed resultaat opgeleverd. Dus moest ik Dr. Joe raadplegen die me hielp om met mijn man te verzoenen en we kwamen binnen 2 dagen weer bij elkaar. De liefde en het geluk dat we deelden werd verbazingwekkender en alles wat ik nu zie is een betere man en ik ben gelukkig en vervuld. Dr. Joe is een eerlijke man die er echt voor zorgt dat problemen worden opgelost en beide partners weer gelukkig zijn samen. Neem nu contact met hem op via e-mail: drjoesolutionspells@gmail.com of zijn WhatsApp +1 330 694 6798

  2. Hallo allemaal. mijn naam is Lucija Dareau en ik ben een van de te veel mensen hier om de wereld te getuigen dat Dr. Isikolo inderdaad een goedhartige man is die zijn best doet om mensen te helpen, zelfs als alle hoop verloren is in het zoeken naar een oplossing voor hun problemen. Mijn eigen problemen verschillen echt niet van die van anderen omdat ik mijn verloofde terug heb na 48 uur toen Dr. Isikolo voor mij werkte. Ik kon liefdesverdriet niet aan toen ik wist dat ik mijn verloofde aan een andere dame had verloren. Ik was verdwaald in het donker en ik ben God dankbaar dat eerlijke mensen zoals Dr. Isikolo echt bestaan om de tranen van de gezichten van de diepbedroefde mensen weg te vegen. Ik ben 100% gegarandeerd en verzekerd dat hij je niet in de steek zal laten wanneer je zijn hulp zoekt bij het vinden van oplossingen voor je huwelijks- of relatieproblemen of andere levensgerelateerde problemen. Stuur hem een e-mail via: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook WhatsAppen/Viberen op +234-813 326 1196.

  3. Het eerste jaar van mijn huwelijk was er chaos, een andere vrouw probeerde mijn man van me af te pakken en mijn man liet me met rust en eiste een scheiding. Ik heb 2 jaar geleden totdat ik een post ontmoette waarin deze man, Dr. Ilekhojie, iemand heeft geholpen en ik besloot hem een kans te geven om me te helpen mijn man terug naar huis te brengen. Hij gaf me voorwaarden waaraan ik moest voldoen en beloofde dat ik binnen 3 dagen resultaten zou hebben. Net zoals hij zei, kwam mijn man op de derde dag opdagen en ging op zijn knieën en smeekte me om hem terug te nemen. Nu zijn we allemaal blij dankzij Dr Ilekhojie, die heel eerlijk en betrouwbaar is. Als je problemen hebt zoals de mijne, neem dan contact op met Dr Ilekhojie via Whatsapp/Viber: +2348147400259 of e-mail: gethelp05@gmail.com

  4. Ik wist nooit dat er loterijspreuken bestonden totdat ik door mijn buurman naar Dr Ilekhojie werd verwezen. Ik heb de afgelopen 7 jaar powerball-spellen gespeeld en ik heb nog nooit meer dan $ 2.000 gewonnen, maar nadat ik in contact kwam met Dr Ilekhojie, vertelde ik hem mijn eerdere ervaring met het spelen van loterijen waarvan ik nooit grote bedragen heb gewonnen en Dr Ilekhojie vertelde me wat zal worden gedaan door te bidden en een loterijspreuk voor mij voor te bereiden. Hij deed dat en gaf me wat nummers om het loterijspel te spelen. In het begin beschouwde ik alles als een grap totdat ik een week later een e-mail kreeg en ik het bedrag van $ 343.000 had gewonnen. Ik was op dat moment geschokt en verrast omdat mijn langverwachte gebeden eindelijk waren verhoord en ik dank Dr Ilekhojie voor het helpen van mijn financiële status en die van mijn generaties. Als je een enorm bedrag wilt winnen bij je volgende loterijspel, neem dan contact op met Dr Ilekhojie. E-mail hem via: gethelp05@gmail.com of bel/WhatsApp dit nummer +2348147400259 voor onmiddellijke reactie

  5. Ik ben het er ook mee eens dat een echtscheiding in harmonie kan gebeuren. Het kan natuurlijk zijn dat er iets naars gebeurd is, maar wordt je echt gelukkiger van als je wraak neemt? Kijk vooral naar wat je kinderen willen.

    1. Wraak nemen is denk ik nooit de juiste weg. Helaas gebeurt het nog te vaak. Gelukkig zijn er ook ouders die wel hun emoties aan de kant kunnen zetten in het belang van de kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten