De winst van het verlies

datum

Het is de 16de van de maand en zoals bijna dagelijks check ik mijn bankrekening. Vandaag zou ik weer een termijnbetaling van mijn ex-partner moeten ontvangen. Nog 8 keer te gaan en dan heeft hij de schuld eindelijk afbetaald. Het geld is nog niet bijgeschreven op mijn rekening. Even voel ik mijn hartslag versnellen, dan komt het besef dat het zondag is. In het weekend worden geen transacties gedaan, morgen staat het erop. Dat is wel vaker gebeurd.

Bij de check op maandag blijkt het geld nog niet bijgeschreven. Na een aantal keer checken stuur ik mijn ex-partner een bericht “Kun je mij aangeven wat de reden is dat ik de maandelijkse betaling van €100,00 nog niet heb ontvangen? Er staat nog €800,00 open.” Geen reactie… Daar hij tot nu toe maandelijks op tijd betaalde slaat de paniek nu echt toe. Het zal toch niet dat niet meer betaalt? Er stond toch nergens in onze overeenkomst dat ik hem 7% van de schuld kwijt zou schelden? Mijn buik trekt samen, de kl**tzak, gaat er door mijn hoofd. Net als de gedachte dat ik zijn nieuwe vriendin een bericht ga sturen. Een bericht om haar te waarschuwen. Waarschuwen dat hij niet met geld om kan gaan en ze hem vooral niets moet lenen of geven en als ik dan toch bezig ben waarschuw ik haar ook nog voor de agressieve gek die hij met tijd en wijle wordt. In gedachten voeg ik ook nog de video toe die ik ooit van hem gemaakt heb toen hij uit zijn plaat ging. Gefrustreerd bel ik mijn vriendin “Hij heeft niet betaalt de f*cker” begin ik het gesprek. “Als hij deze week niet betaalt dan kan hij fluiten naar Mily (onze hond) dan breng ik haar nooit meer”.

“Dat is net zoiets als je kind inzetten als je ex-partner niet doet wat je wilt” is de reactie van mijn vriendin. “Dat is macht met macht bestrijden, is dat niet juist wat we onze klanten leren om niet te doen” vervolgt ze. Even ben ik stil om vervolgens in lachen uit te barsten. “Je hebt helemaal gelijk! Dit is het dus wat er gebeurt met en bij onze klanten”.

Ik heb wel een vermoeden wat de reden is dat hij me “straft”. Het feit dat ik mijn belevingen deel vindt hij niet fijn. Dat ik het doe om jou, als lezer, te laten zien hoe het gaat en hoe je ermee om kunt gaan heeft hij geen boodschap aan. Het feit dat er mogelijk mensen zijn die weten wie mijn ex-partner is, dat is wat hem raakt. Van de ene kant begrijp ik het, van de andere kant is het mijn verhaal en mijn beleving van de werkelijkheid. Sommige gebeurtenissen had ik ook liever gehad dat ze nooit hadden plaatsgevonden. Echter daar zal een ieder, zowel ik, als mijn ex-partner, de verantwoordelijkheid voor moeten pakken en een weg in moeten vinden.

Ik besluit om met al mijn gedachten niets te doen. Om er tijdens de wissel van Mily zelfs geen woord aan vuil te maken. Het heeft geen zin, het is een partnerding. Hoewel €800,00 veel geld voor me is, is het me de energie niet meer waard. Iets wat ik tijdens onze relatie niet heb kunnen veranderen, gaat me nu zeker niet meer lukken. 

Daar ligt wat mij betreft de kracht van je leven weer oppakken na je scheiding. Niet in het proberen te  veranderen van dingen waar je geen invloed op hebt, niet met het onderdrukken en het excuseren van je gedachten, wel hoe je met die gedachten om gaat. Je hebt altijd een keuze om iets al dan niet te doen, iets al dan niet je energie te laten kosten, al dan niet je winst proberen te halen of je verlies te neem. In deze neem ik mijn verlies. Althans als het gaat om geld, de winst om erin te berusten dat het is zoals het is, is onbetaalbaar.

ONLINE PROGRAMMA
Wil jij ook de regie weer pakken over je leven? Onafhankelijk van het handelen van je ex-partner? Wil je 

Hoe is dat voor jou? Wil jij ook de regie weer pakken over je leven? Onafhankelijk van het handelen van je ex-partner? Wil jij je weer gelukkig en vrij voelen. Dan help ik je ontzettend graag. Als ik het kan, kun jij het ook ECHT!!!

Meld je aan voor mijn online programma  Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

Wil je liever 1 op 1 met me aan de slag, Dan zal ik je op een liefdevolle doch confronterende manier een spiegel voor houden en je een spreekwoordelijke schop onder je kont geven zodat je echt de stappen zet naar een fijn leven na je scheiding waarin je zelf de regie weer in handen hebt en samen ouders kunt zijn met je ex-partner? Wil je dit? Plan dan een gratis sessie.

Zit je in een andere fase, ook dan help ik je graag:

IK GA SCHEIDEN
Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Die je helpt met het maken en wijst op de mogelijke consequenties. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

IK TWIJFEL NOG
Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan  het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering €200,00.

Ben je erbij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten