Leer accepteren!

datum

Bij hem eten ze niet goed, hij stopt ze maar één keer in de douche, ze mogen daar doen wat ze willen, als ze weer bij mij komen zijn ze ontzettend druk en moet ik ze weer in het gareel krijgen” Verontwaardigd kijkt ze me aan. “Ik heb er al tig keer iets van gezegd en toch verandert er niets, vind je dat niet ook belachelijk?” Ze stopt met praten en kijkt me aan met een blik die suggereert dat ik dit toch alleen maar kan bevestigen.

Helaas voor haar geef ik haar die bevestiging niet. Omdat ik weet dat ze daar helemaal niets aan heeft. Ja ze gaat dan naar haar ex-partner en zegt “Susan vind het ook belachelijk”. Ik geloof er alleen niet in dat haar ex-partner daar van onder de indruk zal zijn en per direct anders gaat acteren. 

Het gaat ook niet om goed of fout of wie er al dan niet gelijk heeft. Iets wat ik oké vind hoef jij helemaal niet oké te vinden. Ieder doet de dingen op zijn of haar manier. En hoe graag je het ook zou willen je hebt niet meer te bepalen wat je ex-partner al dan niet doet. En ja ik weet dat dit soms lastig is en de ja maars hebben allemaal de revue al eens gepasseerd. De vraag is wat je eraan hebt om er tegen te blijven vechten dat je ex-partner het niet doet zoals jij het wilt. Doe jij alles zoals je ex-partner het wilt? Hoe weet je dat jouw manier de beste manier is. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. 

“Het gaat er niet om dat je ex-partner verandert, het gaat erom dat jij accepteert dat je ex-partner niet (meer) dat doet wat jij wilt” En geloof me, hoe eerder je je dit eigen maakt, hoe beter.

Want hey, stel nou dat je ex-partner echt shit bouwt, iets waar jij geen invloed op hebt. Waar denk je dat jullie kinderen het meeste aan hebben? Dat jij de strijd met je ex-partner aan gaat (iets wat er nog eens bovenop komt) of dat jij ze met wijd geopende armen ontvangt en er voor ze bent.

Hoe graag je ook wilt, je kunt niet alles oplossen voor je kinderen. Het leven brengt ook voor onze kinderen soms uitdagingen.

Niet leuk, wel eerlijk!

Wil jij ook leren accepteren dat je ex-partner dingen anders doet dan jij? Wil jij jouw verantwoordelijkheid pakken daar een weg in te vinden? Ga dan met me aan de slag!!!

Wil jij fullforce, het onderste uit de kan? De echte verandering? Ga dan een jaar met me aan de slag

Een jaar waarin je van lijden naar leiden gaat, van ongelukkig naar gelukkig, van eenzaam naar weer vol in de samenleving. Een jaar, 4 seizoenen aan de slag met mij, met lotgenoten en vooral jezelf zodat je na dat jaar weer de regie hebt over jezelf en weer een gelukkiger leven kunt leiden. Een jaar met 1 op 1 gesprekken, met masterclasses, met Q&A’s met bijeenkomsten met gelijkgestemden, met toegang tot de online cursus en nog meer. Een jaar waarna het nooit meer hetzelfde zal zijn. Een jaar waarin je de top bereikt en kunt genieten van het prachtige uitzicht. Ben jij ECHT klaar om de leiding te nemen over jezelf en je leven na scheiding? Ben jij bereid om tijd, geld en energie te investeren in jezelf? Meld je dan nu aan! Ben jij er klaar voor?! Durf jij, net als ik op die arts, erop te vertrouwen dat de wond gehecht en geheeld gaat worden? Vraag dan meteen een gratis informatiegesprek aan.

Het gaat om wat het je oplevert, niet om wat het je kost!

Wil je alleen een keer je hart luchten meldt je dan aan voor DE Scheidingswandeling

I’ve been there I’ve done that – let me help!

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten