En toen viel het kwartje!

datum

Ik spreek haar online. Iets wat ik vanwege de afstand met regelmaat doe, al lang voor dat Corona ons daartoe verplichtte.

Ze vertelt over de situatie, wat ze fijn vindt, wat ze minder fijn vindt en waar ze tegenaan loopt.
Dat haar ex-partner de verantwoordelijkheid niet pakt door aan te geven dat hij, ondanks dat hij thuis is, niet op de kinderen wil letten als zij aan het werk is.

Ik: “Begrijp ik het goed dat je vindt dat je ex-partner voor de kinderen moet zorgen op dagen dat jij aan het werk bent?
Zij: “Ja dat begrijp je goed”

Ik: “Klopt het dat je het hem kwalijk neemt dat hij dat niet doet?”
Zij: “Ja, ik neem het hem kwalijk”

Ik: “Wat is de reden dat het hem kwalijk neemt?”
Zij: “Omdat hij tijd zat heeft. Door Corona heeft hij meer tijd dus kan hij gewoon voor de kinderen zorgen.”

Ik: “Hebben jullie een omgangsregeling?”
Zij: “Ja die hebben we”

Ik: “Hoe ziet die omgangsregeling eruit?”
Zij: “Op maandag en dinsdag zijn de kinderen bij mij, op donderdag en vrijdag bij mijn ex-partner en op woensdag en het weekend om en om.”

Ik: “Het gaat dus om de woensdag dat de kinderen volgens de omgangsregeling bij jou zijn?”
Zij: “Inderdaad”

Ik: “Wat is de reden dat jullie een omgangsregeling hebben afgesproken?””
Zij: “Zodat duidelijk is wanneer de kinderen waar zijn.”

Ik: “Jij wilt daar nu van afwijken omdat jij een opvang hebt en je vindt dat je ex-partner nu tijd genoeg heeft?”
Zij: “Eigenlijk wel ja.”

Ik: “Hoe had je het gedaan als je ex-partner gewerkt had?”
Zij: “Dan had ik wat moeten regelen.”

Ik: “Waarom doe je dat nu niet?”
Ik: “Wat is de reden dat je jouw ex-partner verantwoordelijk maak voor jouw probleem?”
Ik: “Wat maakt dat jij kunt bepalen hoe jouw ex-partner met zijn (vrije) tijd invult?”
Zij: uhhh – uhhh- uhhh

En toen viel het kwartje. “

Zij: “Oh Susan je hebt helemaal gelijk. Ik verwacht nog steeds dingen van mijn ex-partner waar hij niet meer aan hoeft te voldoen.. Ik maak van mijn probleem zijn probleem en ben dan ook nog teleurgesteld als hij het niet oplost. Hoe graag ik het ook zou willen dat hij dat nog zou doen, dat mag ik niet meer van hem verwachten nu we geen partners meer zijn. Ik dacht dat het een ouderschaps ding was maar nu besef ik dat het een partnerschap ding is. Ik kan niet meer te pas en te onpas op hem terugvallen. Ik zal moeten leren accepteren dat we geen leven samen meer hebben en dat hij zelf bepaalt hoe hij zijn leven invult. Getver ik vind het zo lastig om het verschil te herkennen. Ik zou het zo graag onder de knie willen hebben.”

Ik: “Het is al super dat je het in dit voorval nu ziet. Een eerste stap en ja het is ook lastig. Ik heb er ook even over gedaan om het onder de knie te krijgen. Gelukkig hoef jij het niet alleen te doen. Ik help je graag om je een spiegel voor te houden, je af en toe een schop onder je kont te geven tot het moment dat je het verschil in elke vezel in je lichaam voelt”

Door het scherm heen voel en zie ik, door deze bewustwording, de last letterlijk van haar schouders vallen.

Dit gesprek is geen op zich staand voorbeeld. Dat is wat ik in mijn praktijk met regelmaat mee maak. Ex-partners die teleurgesteld worden doordat ze nog verwachtingen van de ander hebben die daar eigenlijk niet meer thuis horen. Verwachtingen op partnerschap niveau terwijl ze sec gezien alleen nog maar samen ouder zijn.

Wist je dat het merendeel van de conflicten tussen ouders ontstaan door problemen op partnerschap niveau? En nu hoor ik je denken “bij mij is dat anders ”Ik durf er vergif op in te nemen dat dat niet zo is. De klant hierboven dacht dat ook, want het ging toch om de kinderen…..

Ben jij er nu eindelijk klaar mee om steeds die gevoelens en gedachten ten opzichte van je ex-partner te hebben? Wil jij geen buikpijn meer hebben op het moment dat je in contact bent met je ex-partner? Wil jij weer de regie nemen over je eigen leven en daarmee de regie over jullie scheiding?

Meld je dan aan voor mijn Webinar Handtekening gezet? Maak in 5 stappen een succes van je scheiding!
11 januari 2021 om 20.00 uur.

In dit Webinar deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Het webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Ik zou zeggen doen!

Ik ben erbij!

Wordt 2021 voor jou het jaar dat het gaat gebeuren?
Het jaar dat jij jouw verantwoordelijkheid neemt?
Het jaar dat je gaat stoppen met wijzen naar je ex-partner?
Het jaar dat jij de regie over je leven gaat pakken?
Het jaar dat jij van jullie scheiding een succes maakt?
Het jaar dat je samen met je ex-partner samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen!

Schrijf je dan in: Ja, 2021 wordt mijn jaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten