Bedankt 2020

datum

De laatste week van het jaar. En wat voor jaar!

Toen ik verleden jaar rond deze tijd tussen de rendieren in Lapland liep had ik dit nooit durven bedenken. Het is wat het is, ik kan in een hoekje gaan zitten kniezen of ik kan de schouders eronder zetten en er het allerbeste van maken. Ik kies voor het laatste! Vergeet niet dat je altijd een keuze hebt, welke je maakt is aan jou, de gevolgen van je keuze zijn ook voor jou.
Deze laatste dagen van het jaar gebruik ik om terug te kijken. Wat ging goed, wat ging minder goed en leg ik mijn nieuwe doelen voor het komende jaar vast.

Ik ben dankbaar voor het afgelopen jaar. Voor de vele stellen die ik weer heb mogen begeleiden in één van de meest verdrietige en onzekere periodes van hun leven. Het vertrouwen, de openheid, de kwetsbaarheid, de tranen van het huilen en ook van het lachen. De kind gesprekken, iedere keer weer bijzonder om te ervaren hoe puur kinderen zijn en hoeveel ze voelen en weten. De individuele coachgesprekken, trots op die ouders die de verantwoordelijkheid durfden te pakken en daardoor een ommekeer in zichzelf en de scheiding realiseerden. De workshops, de webinars, de reacties op mijn berichten via de mail en social media. Af en toe moet ik in mijn armen knijpen om te beseffen wat ik dit jaar weer extra heb mogen doen ten opzichte van 2019. Mijn doel om steeds meer mensen bewust te maken van het belang van een succesvolle scheiding komt stap voor stap steeds dichter bij.

Op persoonlijk vlak heb ik dit jaar ook weer fijne mensen om mij heen mogen verzamelen. Mensen die er stuk voor stuk voor hebben gezorgd dat ik weer een beter versie van mezelf ben geworden. Mensen die me gesteund hebben, die mij een podium gaven, die hun vertrouwen in mij uitgesproken hebben en ook kritisch waren op de verbeterpunten die er altijd zullen zijn. Ze daagden me uit om steeds een stapje verder te gaan.

Corona die een land stil legde. Eerst kon ik het niet geloven, daarna ervaarde ik wat de rust met me deed. Minder verplichtingen, meer rust en focus op hetgeen er echt toe doet (althans voor mij). Boeken lezen, lange wandelingen maken, het heeft me zoveel inspiratie en inzichten gebracht.

En dan de relatiebreuk, de schaamte dat ik als professional niet in staat ben om het te laten slagen, de trots dat ik voor mezelf opkom, het vertrouwen dat het goed zal komen en dat we hier een weg in gaan vinden. We laten nu los om daarna op een andere manier te verbinden.

Al met al kijk ik terug op een mooi jaar. Met hoogte en dieptepunten. Maar hey zonder dalen geen pieken. Ik geniet van het uitzicht op de piek en houd mijn ogen open op de weg ernaar toe. Want geloof me daar is ook heel veel moois te zien, als jij ervoor kiest om te kijken!

Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar. Nieuwe plannen, nieuwe dingen, nieuwe kansen. Ik hou je op de hoogte. Alles met als doel om iedereen die in een scheiding verwikkeld raakt dit op een fijne manier af te wikkelen. Voor zichzelf, voor de ex-partner en met name voor de kinderen.

Scheiden doe je niet van vandaag op morgen, dat heeft tijd nodig, daar moet je mee bezig zijn. Dat is kritisch zijn naar jezelf , je eigen blinde vlekken te durven zien, niet met de vinger wijzen naar de ander, scheiden is hard werken. Je steeds de vraag stellen “Wat kan ik doen om het beter te laten verlopen?” in plaats van “Als mijn ex-partner verandert dan wordt het beter”.

Ik, als scheidingsspecialist op meerdere vlakken ????, kan het weten. Ik was ooit waar jij nu bent en ik ben er nu weer. Door hetgeen ik echter geleerd heb uit de scheiding met de vader van mijn kinderen weet ik nu beter hoe en wat. Herken ik mijn emoties sneller, weet ik waar ze vandaan komen en kan ik er beter mee omgaan, waardoor ik ze een plek kan geven. Dat betekent niet dat het makkelijker is, dat betekent wel dat ik sneller opsta en weet wat ik moet doen. En dat is wat ik jou ook gun. Dat kan door jezelf beter te leren kennen, de regie over jouw leven en daarmee over jullie scheiding te pakken.

Gun jij jezelf dit ook? Meld je dan in de laatste week van dit jaar aan voor mijn online programma “Creëer in 6 weken een succesvolle scheiding”. Je kunt hem volgen vanuit je luie stoel op een moment dat voor jou schikt. En dat voor een minimale investering van €97,00. Denk je dat is iets voor mij?!

Meld je dan aan
Ik ben erbij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten