Ik huilde de ogen uit mijn kop

datum

Verleden week maakte ik met een aantal vrienden een Nieuwjaars wandeling. Daar waar we gehoopt hadden op een zonnige dag bleek het een grauwe te zijn. Dat mocht ons echter niet deren, muts op, handschoenen en stevige wandelschoenen aan (geen overbodige luxe bij de modderpoelen die we moesten trotseren) en daar gingen we.

Onder leiding van onze hopman, die de wandelroute beheerde alsof zijn leven ervan af hing, zat de sfeer er al snel goed in. Ik genoot van de onzin die er uitgehaald werd, de omgeving, Mily (mijn hond) en het kleine laagje sneeuw waarmee de bomen bedekt waren. Dit veranderde toen we onder het genot van een koffie to go bij het drielandenpunt even pauzeerden en onze hopman mededeelde dat ’s avonds een ander vriendenstel, een goede vriend en mijn ex-partner uitgenodigd waren om “eentje te komen drinken”.
Mes, steek, pijn. Dit waren de avonden die we tot voor kort met 3 stellen doorbrachten. Nu werd ik niet gevraagd en werd ik vervangen door een andere vriend. Zelfs nadat mijn ex-partner te kennen had gegeven al een andere afspraak te hebben, bleef de uitnodiging uit.
Ondanks dat ik de eerlijkheid waardeerde liep ik het tweede deel van de wandeling met een knoop in mijn maag.

In de auto op weg naar huis en later onder de douche huilde ik de ogen uit mijn kop.
Ik voelde me aan de kant gezet, ik voelde me alleen, ik was zelfs boos op mijn ex-partner en begon hem in gedachten verwijten te maken. “Als hij nu gewoon het licht had gezien dan was ik niet weggegaan en had ik nu vanavond niet alleen gezeten”. Tegelijkertijd was ik was boos op mezelf. Boos omdat ik zo overvallen werd door al deze gevoelens en gedachten. Ik, de professional, die precies weet wat ik moet doen, had mezelf voor een moment niet onder controle. Ik kon dat toch niet laten gebeuren.

Totdat ik besefte dat het ook voor mij heel normaal is om deze gevoelens te hebben. Dat dit oké is en dat dat er net als voor andere gescheiden mensen gewoon bij hoort. Dat het echter aan mij is hoe ik met die gedachten en gevoelens om ga. Dat er maar één persoon is die hier een weg in kan vinden en dat ik dat zelf ben. Dat ik me niet in mee hoef te laten slepen in die gevoelens en gedachten. Dat alleen ik de regie hierover kan pakken. De regie pakken met de stappen die ik al tig keren gezet heb. De stappen die mij na de scheiding van de vader van mijn kinderen op den duur helder werden. De stappen, die ik nu niet meer uit hoef te zoeken en al in mijn rugzak zitten. Ik was ze voor een moment even kwijt, omdat ze mij echter al zo eigen zijn kon ik ze heel snel weer oppakken.

De dag erna sprak ik de bewuste vriend en vertelde hem hoe verdrietig ik was geweest. Wat bleek dat het verhaal zoals ik het gehoord had iets anders in elkaar stak. Het zou in eerste instantie een mannenavond zijn geweest. Dit wetende begreep ik veel beter wat de reden was dat mijn ex-partner gevraagd was en niet ik, ik ben per slot van rekening geen man ????. Hierdoor leerde ik weer een belangrijke les. Hetgeen je denkt hoeft niet altijd de waarheid te zijn. Soms maken we wat we denken wel de waarheid met alle emoties en gevolgen van dien.

Ik ben zo dankbaar dat ik zo goed weet wat ik moet doen. Dat betekent niet dat ik niet meer val, het betekent wel dat ik veel sneller kan opstaan. En dat gun ik jou ook!!!

Wil jij ook de regie pakken over je leven na een scheiding. Wil jij stoppen met wijzen naar je ex-partner en je omgeving. Wil jij niet meer in je emoties blijven hangen? Wil jij leren zien wat er nu echt aan de hand is?

Ben jij er nu eindelijk klaar mee om steeds die gevoelens en gedachten ten opzichte van je ex-partner te hebben? Wil jij geen buikpijn meer hebben op het moment dat je in contact bent met je ex-partner? Wil jij weer de regie nemen over je eigen leven en daarmee de regie over jullie scheiding?

Meld je dan aan voor mijn Webinar Handtekening gezet? Maak in 5 stappen een succes van je scheiding! 11 januari 2021 om 20.00 uur.

In dit Webinar deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! Het Webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Je zou stom zijn als je het niet doet! Of je moet willen blijven waar je nu bent!

Ik ben erbij!

Wordt 2021 voor jou het jaar dat het gaat gebeuren?
Het jaar dat jij jouw verantwoordelijkheid neemt?
Het jaar dat je gaat stoppen met wijzen naar je ex-partner?
Het jaar dat jij de regie over je leven gaat pakken?
Het jaar dat jij van jullie scheiding een succes maakt?
Het jaar dat je samen met je ex-partner samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen!

Schrijf je dan in

Ja, 2021 wordt mijn jaar!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten