Een zwemles maakt je nog geen zwemmer

datum

Verleden week kwam ik bij de koffiecorner in gesprek met mijn “businessbuuf”. We bespraken hoe het met onze business gaat en wat we voor ogen hebben voor onze klanten. Het moge duidelijk zijn dat dit het allerbeste is. Helaas kwamen we tot de conclusie dat niet alle klanten bereid zijn om het allerbeste te krijgen of datgene te doen wat daarvoor nodig ☹. Uitspraken als dat duurt te lang, dat is te duur, o nee dat heb ik niet nodig zijn ons beiden niet vreemd. Iets wat mij soms ontzettend frustreert, omdat ik al bijna kan voorspellen wat er dan gaat gebeuren. Iets waar ik in ieder geval niet vrolijk van word. Tot het moment dat mijn “businessbuuf” de volgende opmerking maakte: ”Weet je Susan sommige mensen denken dat ze met het volgen van een zwemles, zwemmer zijn en dat is niet zo, die blijven liever watertrappelen”. Die opmerking bracht me even terug in de tijd. Namelijk naar het moment dat ik 2 jaar geleden Maarten van der Weijden zag spreken op een event. Diezelfde avond nog bestelde ik zijn boek: ‘Beter’, wat ik vervolgens in één ruk uitlas.

 

Samenvatting Op 21 augustus 2008 won Maarten van der Weijden olympisch goud op de tien kilometer openwaterzwemmen in Beijing. Dat markeerde het einde van een lange weg naar de top. In 2001 werd bij hem acute lymfatische leukemie geconstateerd. Na een serie zware behandelingen, waaronder een stamceltransplantatie, genas hij van zijn ziekte en pakte hij zijn loopbaan als wedstrijdzwemmer weer op. In Beter vertelt hij het verhaal van zijn ziekte en genezing. Hij schetst de moeilijke relatie met zijn vader en zijn streven om door een uitgekiende tactiek de beste zwemmer ter wereld te worden. Prachtig beschrijft Van der Weijden hoe de eerste meters die hij zwom na zijn genezing uiteindelijk leidden tot een gouden olympische medaille. Beter is een indringend en ontroerend boek over toeval, pech en geluk.

 

Wat een spirit, wat een motivatie, wat een doorzettingsvermogen heeft deze man. Niet bij de eerste de beste tegenslag bij de pakken neer gaan zitten. Nee steeds zoeken naar een weg wat wel kan, hoe het beter kan en hoe het anders kan. Niet bezig zijn met anderen maar met zichzelf. Onder begeleiding van zijn coach ging hij tot het uiterste om dit succes en andere successen te behalen. Hij volgde niet alleen zwemlessen en deed veel meer dan hij ooit had kunnen denken en dat maakte hem tot een fantastische zwemmer. Ik ben dankbaar voor dit soort verhalen en haal er altijd inspiratie uit. Waar een wil is, is een weg. Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouw.

Een handtekening onder de scheidingspapieren maakt je nog geen goede ex-partner

Dit is wat ik helaas nog met regelmaat tegenkom. Stellen gaan scheiden, maken afspraken, zetten een handtekening onder het convenant en ouderschapsplan en denken dan dat het allemaal geregeld is. Voor de duidelijkheid, die afspraken maken is heel belangrijk! Daar besteed ik tijdens mijn trajecten ook veel aandacht aan. Wat spreek je af over het huis, de inboedel, de bankrekeningen, de schulden, het pensioen, de alimentatie, de omgangsregeling, de vakanties, de feestdagen etc. Het is belangrijk dat je weet waar je financieel, juridisch en praktisch aan toe bent. De afspraken zijn het fundament van jullie scheiding. Het fundament waarop je als ex-partners en collega-ouders kunt gaan bouwen. Een fundament maakt echter nog niet dat je meteen een goede ex-partner en collega-ouder bent. Daar moet je aan werken en bewust mee bezig zijn. Waar leg ik welke steen, waarom leg ik hem daar en wat als je ex-partner hem anders wilt leggen? Daar wordt vaak geen tot weinig aandacht aan besteed. Want je wilt toch niet met je ex-partner bezig zijn, je bent er net vanaf. En daar is waar het mis gaat. Waar de emoties ontstaan die leiden tot ongewenste situaties. Als jij niet goed in je vel zit ben je niet volledig beschikbaar voor jullie kind. De momenten dat ik me aan mijn ex-partner stoorde en die emoties bij mij opriepen, leidden er onbewust toe dat ik minder aardig tegen hem deed en in het ergste geval tegen de kinderen. Met een lontje dat al iets korter is, is dat sneller gebeurd dan mij soms lief was. Ik weet inmiddels waar ik me wel en niet nog druk over wil maken en als het gebeurt, weet ik hoe ermee om te gaan. En dit leer ik mijn klanten ook. Ik maak ze bewust welke rol zij binnen een scheiding hebben en laat ze zijn waar hun eigen blinde vlek zit. Ook al is het niet altijd leuk om van jezelf te zien, het is DE OPENING naar verandering. Ik heb het al vaker gezegd: “Verbeter de wereld en begin bij jezelf” Scheiden is een life-event, een gebeurtenis die jouw leven, dat van je ex-partner EN dat van jullie kinderen voorgoed verandert. Levenslang. Dat doe je niet zomaar. Daarvoor zijn een paar “lesjes” niet voldoende. Daarvoor moet je net als Maarten doorgaan, ook op de momenten dat het lastig is, bijsturen en nieuwe dingen uitproberen. Alleen dan word je succesvol! Als zwemmer en als gescheiden ouder!

Webinar

Hoe zit dat met jou? Ben jij een Maarten van der Weijden of blijf je liever watertrappelen? Wil jij bewust aan slag? Wil jij stoppen met wijzen naar je ex-partner? Wil jij grip krijgen op jullie scheiding? Wil jij jouw verantwoordelijkheid pakken? Weet je alleen niet hoe? Schrijf je dan in voor mijn webinar In mijn webinar deel ik met jou minimaal 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij een succes van jullie scheiding maakt. In dit webinar ga ik je niet vertellen hoe je een scheiding moet regelen. Ik ga je vertellen welke stappen je moet zetten om te leren omgaan met de scheiding. Hiervoor heb je je ex-partner niet nodig. Jij kunt voor de verandering zorgen. ECHT! Is dit wat je wilt? Het webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Ik zou zeggen doen!

Online training

Wil je niet wachten en direct aan de slag? Wil jij bewust werken aan jezelf en iedere dag een beetje betere ex-partner worden? Wil je in actie komen en daarmee een andere reactie krijgen? Dan heb ik iets cools voor je! Mijn online training Let op deze training is niets voor je als je wilt blijven zeuren over je ex-partner en je blijft hangen in de stelling “met mijn ex-partner heeft dit geen zin”. Is dat het geval dan moet je deze training zeker niet aanschaffen en je geld aan iets anders uitgeven. Wil je echter bewust aan de slag met jezelf en zien wat er nu echt aan de hand is tussen jou en je ex-partner en je naar jouw aandeel in het geheel kijken en er ook mee aan de slag gaan, dan is deze online training zeker iets voor jou. Wat zeg ik een must have! Zoals al vaker gezegd ACTIE – REACTIE! Ben jij bereid om in actie te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten