Toen viel het kwartje

datum

Tot voor kort was dit mijn ochtendritueel. De wekker gaat -kwartiertje snoozen – opstaan – makkelijke kleding aan – oefeningen doen (tja ik moet toch iets doen om een beetje fit te blijven) – onder de douche, aankleden, verzorgen om vervolgens op en top de deur uit te gaan voor de ochtendwandeling met Mily, onze hond. Op de zonnige dagen verliep dat allemaal prima en was er geen vuiltje aan de lucht. Echter op de winderige en regenachtige dagen bleek het nogal een dingetje. Stond ik daar met mijn mooiste schoenen in het natte gras en mijn pas geföhnde haar werd er met dit weer ook niet beter op. Licht geïrriteerd omdat Mily, naar mijn idee, er toch net iets langer over deed om te poepen en te plassen en juist op deze dagen nog verder het grasveld op liep. Want ja onze Mily doet dat altijd op een zachte ondergrond en wijkt dus vaak af van het begaanbare pad. (ze zeggen wel eens dat honden op hun baasjes lijken, maar dat ter zijde ????) Je kunt je misschien wel voorstellen dat dit niet de gezelligste wandelingen zijn. Voor mij niet en zeker ook niet voor Mily. Een vrouwtje die de hele tijd zegt “Schiet op, loop door, nee niet daar, kom hier” is vast geen plezier in de ochtend (ook niet in de middag en de avond). Totdat vorige week het kwartje viel! Je moet weten dat ik iedere laatste dag van de maand een evaluatiemoment inplan. Zowel zakelijk als privé kijk ik dan terug op de afgelopen maand. Wat ging goed, wat ging minder goed en wat kan beter. Toen ik mijn planning onder de loop nam kwam ik op het lumineuze idee: Wat als ik nu eens eerst met Mily loop en dan pas onder de douche ga? (Ja echt ik schaam me eigenlijk dood dat ik daar niet eerder op gekomen ben!) Daar ging ik…de dag erna na de oefeningen, voor het douchen, in mijn gemakkelijke kloffie én wandelschoenen aan, de deur uit voor onze ochtendwandeling. Ik durf het haast niet te zeggen, maar wat een verandering was dat! Het feit dat ik me geen zorgde maakte dat mijn kleding nat of vies werd of dat mijn haar in de war raakte, zorgde ervoor dat het me niet uitmaakte waar of wanneer Mily plaste en poepte waardoor het een heel relaxte wandeling was. Geen gezeur en gegrauwel mijnerzijds. Ik was niet bezig met randvoorwaarden, ik was bezig met de wandeling: een moment tussen Mily en mij. Ik liep zelfs nog iets verder. Ik blij en Mily blij. Het opmerkelijke is dat Mily niets veranderd heeft, sterker nog die weet niet eens dat ik iets veranderd heb. De verandering die het teweeg gebracht heeft, heeft ze echter wel ervaren. Voordat je denkt “Susan waarom vertel je me dit allemaal?” zal ik tot mijn punt komen. Dit is precies wat ik vaak tussen ex-partners zie gebeuren. Je irriteert je aan iets wat je ex-partner doet of juist niet doet, je hoopt dat het anders wordt en in de tussentijd klaag je bij vrienden of vriendinnen en ben je je niet bewust van jouw aandeel, je blinde vlek. Wat als jij net iets anders doet of zegt? De verandering ligt in de meeste gevallen bij jou en niet bij je ex-partner. Als je dit onder de knie krijgt gaat een wereld voor je open! Een paar weken geleden vond ik Mily lastig en gaf ik Mily ook de schuld van het feit dat mijn schoenen nat en vies werden, dat mijn haren door de motregen in een pluizenkop veranderde, dat ze te langzaam liep en te laat pieste en poepte. Het arme beest kon er niet eens wat aan doen. Ten eerste was het onze eigen keus om haar aan te schaffen, ten tweede had zij er geen idee van dat ik het zo belangrijk vond dat ik er op en top uit zou zien (ook na een wandeling) en ten derde wie poept en piest er nu op commando? Ik maakte het lastig! Alleen door mijn planning om te gooien en mijn ego aan de kant te zetten (een wandeloutfit is toch niet zo charmant) veranderde dit. Soms zet je een grotere stap door je eerst bewust te worden van je eigen tekortkomingen alvorens te wijzen naar een ander. Door deze verandering ben ik van een goed vrouwtje veranderd in een beter vrouwtje ????

Online training

Wil je niet wachten en direct aan de slag? Wil jij bewust werken aan jezelf en iedere dag een beetje betere ex-partner worden? Wil je in actie komen en daarmee een andere reactie krijgen? Dan heb ik iets cools voor je! Mijn online training. Let op deze training is niets voor je als je wilt blijven zeuren over je ex-partner en je blijft hangen in de stelling “met mijn ex-partner heeft dit geen zin”. Is dat het geval dan moet je deze training zeker niet aanschaffen en je geld aan iets anders uitgeven. Wil je echter bewust aan de slag met jezelf en zien wat er nu echt aan de hand is tussen jou en je ex-partner en je naar jouw aandeel in het geheel kijken en er ook mee aan de slag gaan, dan is deze online training zeker iets voor jou. Wat zeg ik een must have!

Zoals al vaker gezegd ACTIE – REACTIE! Ben jij bereid om in actie te komen?

Scheiden eindigt niet met het zetten van de handtekening onder het ouderschapsplan en het convenant. Nee, dan begint het pas. Eerlijk gezegd heb ik dat destijds behoorlijk onderschat. Hoe is dat voor jou, ? Dacht jij het allemaal wel goed geregeld te hebben en dan blijkt het in de praktijk toch tegen te vallen. Loopt het allemaal toch niet zoals jullie afgesproken hadden, worden afspraken anders geïnterpreteerd, ervaar je emoties waarop je niet was bedacht? Weet dat je niet de enige bent, maar weet ook dat jij er iets aan kunt veranderen. Niet je ex-partner maar JIJ.
Ben je bereid om jouw verantwoordelijkheid te nemen en aan de slag te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten