Dag lieverd dank voor je vertrouwen

datum

“Dag lieverd dank voor je vertrouwen”. Ze geeft me nog een handkus en met tranen in haar ogen sluit mijn businesscoach onze Zoom meeting af. Het einde van onze jarenlange samenwerking is daarmee een feit. Met waterige ogen kijk ik naar mijn scherm en besef dat ons contact niet meer zal zijn zoals het is geweest. Ondanks dat het een bewuste keus was, raakt het me meer dan ik had verwacht.

Het doet me denken aan het moment dat mijn ex-man en ik ons laatste etentje samen hadden, een etentje waarin we definitief afscheid van elkaar namen. Nadat mijn ex-man mij thuis afgezet had en we elkaar de laatste knuffel ooit gaven, heb ik gehuild. Gehuild om hetgeen ik achterliet en het onbekende wat voor me lag. Een verandering die ik zelf wilde. Welke impact de verandering zou hebben heb ik met terugwerkende kracht onderschat.

Hoewel ik het contract met mijn businesscoach alsook mijn ex-man beëindigd heb en zij beiden een plekje in mijn ❤ hebben, besef ik deze week dat er één wezenlijk verschil is. Dat is de duidelijkheid in wat je wel en niet meer kunt verwachten van de ander. Met het beëindigen van de samenwerking met mijn businesscoach weet ik dat ik niet meer bij haar terecht kan voor de dingen die de afgelopen jaren vanzelfsprekend waren. Dingen die omschreven stonden in onze overeenkomst. Ik kan haar niet meer om advies vragen, ik kan niet meer met haar sparren, ik kan haar niet zomaar meer een berichtje sturen. Dat is de consequentie van het beëindigen van het contract. Het feit dat ik geen verwachtingen heb, kan ik daarin ook niet teleurgesteld worden. Dat staat los van het feit dat ik haar zeker ga missen.

Met het beëindigen van het huwelijk lag dat iets ingewikkelder. Daar was niet zo duidelijk wat ik wel of niet nog kon verwachten van mijn ex-man. Deze onduidelijkheid zorgde ervoor dat ik verwachtingen had die mijn ex-man niet kon of wilde waarmaken en dat bracht emoties met zich mee. Emoties waarvan ik niet had kunnen denken dat die er zouden zijn.

Dat is waar het bij een scheiding met regelmaat misgaat. Je verwacht nog te veel van je ex-partner, je denkt dat je nog dingen kunt bepalen en hoe lastig je het vindt, dat is niet meer zo! Bij jou gaan de kinderen misschien in de avond onder de douche. Je ex-partner vind het fijner dit in de ochtend te doen, dat heb je te accepteren. Ik zie nog zoveel stellen zich met elkaar bemoeien en verwachtingen hebben over dingen die tijdens de relatie vanzelfsprekend waren en nu voorbij zijn.

Mijn ex-man doet wat hij wil en ik doe wat ik wil. Nee ik ben het niet met alles eens, ja ik zou sommige dingen anders doen (voor hem zal dit niet anders zijn). Maar hey wie ben ik om er iets van te zeggen? Ik geloof er echter heilig in dat hij alles doet met de beste intenties en dat onze kinderen er meer last van hebben als we daarover gaan bakkeleien dan dat we accepteren dat het is zoals het is.

Hoe is dat voor jou? Waar heb jij nog verwachtingen van je ex-partner? Waar probeer jij nog te bepalen wat je ex-partner doet? Wat zou je ervan zeggen als je ex-partner dat bij jou doet? Je bent niet meer samen, vind een weg zodat je dat niet meer doet! Het zal je leven fijner maken, echt. Ik kan het weten I’ve been there , I’ve done that.

Hoe ik dat gedaan heb?

Daarvoor heb ik met de jaren 5 stappen ontwikkeld. 5 stappen die ervoor zorgen dat ik, onafhankelijk van mijn ex-man een succes van onze scheiding heb gemaakt. Door mijn bewustwording reageerde ik anders waardoor ons contact als ouders van onze kinderen beter werd.

Wil jij dit ook? Dan kan!!!

Workshop Succesvol Gescheiden

Op 27 oktober van 19.00 – 21.00 uur geef ik een online workshop succesvol gescheiden.

In deze interactieve workshop deel ik niet alleen mijn 5 bewezen stappen met je die ervoor zorgen dat je een succes van je scheiding maakt. In de veiligheid van de groep gaan we tevens aan de slag met voorbeelden van jou en je medecursisten. Heel waardevol!

Je hoeft er de deur niet voor uit!

Aanmelden kan nog.

De investering is slechts €37,50

 

Ja, dat wil ik!

Online training

Wil je niet wachten en direct aan de slag? Meld je dan aan voor mijn online training Creëer in 6 weken een succesvolle scheiding.

 

Jij hebt de sleutel tot verandering zelf in de hand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten