Een voornemen is geen besluit

datum

Scheiden ik ben er dag en nacht mee bezig. Als gescheiden ouder én als professional. In 2013 startte ik mijn onderneming met een missie. Alle ouders die in Nederland gaan scheiden bewust maken van het belang van een succesvolle scheiding. Voor zichzelf én de kinderen. Want hey zij hebben er niet om gevraagd dat jij en je ex-partner uit elkaar zijn. Wat er tussen jullie is gebeurd en wat de reden ook is, zij verdienen beide ouders in hun leven. Ik dacht als ik het kan, met al mijn goede en slechte eigenschappen, dan kunnen andere ouders dat ook. Hoewel de praktijk nog te vaak anders laat zien geloof ik dat nog steeds. Het kan als je het ECHT wilt. Scheiden is namelijk hard werken, eerlijk tegen jezelf zijn, niet blijven wijzen naar de ander en je verantwoordelijkheid nemen. Ja, dat is met tijd en wijle lastig maar het kan! Ik vergelijk het met afvallen, je weet dat je dingen moet doen en laten zodat de weegschaal op den duur minder aangeeft. Ook hier weet ik uit ervaring dat als ik gezond eet en voldoende beweeg mijn gewicht omlaag gaat, mijn lichaam strakker wordt en mijn kleding juist minder strak zit. 

Een voornemen is geen besluit

Mijn business coach zei altijd een voornemen is geen besluit. En verdorie wat heeft ze gelijk.

Als ik mij voorneem om af te vallen is de kans groot dat ik bij de eerste de beste gelegenheid een groot stuk vlaai in mijn giegel duw en er nog een lekker latte machiatto met bonbon bij pak. Echter als ik besluit dat ik wil afvallen, dan ben ik bereid om te doen wat ik moet doen. Dan sla ik dat stuk vlaai over en pak ik een thee zonder iets erbij. Alleen dan kan ik dat bereiken wat ik besloten heb. Minder gewicht, strakker lijf, betere gezondheid noem maar op.

Zo gaat het met scheiden ook. Alleen als jij besluit om er een succes van te maken dan lukt het. Ik denk echter dat te veel ouders zich voornemen om er een succes van te maken. Dan wordt het een lastige. Eerlijk gezegd word ik soms moe van de verwijten die ik in mijn omgeving hoor. Hij heeft dit gedaan, zij heeft dat gedaan etc. etc. Weet je, ik ben het ook niet altijd met mijn ex-man eens en ik irriteer me soms ook nog weleens aan eigenschappen die hij vertoont die hij had tijdens ons huwelijk. Tuurlijk heeft hij die nog steeds. Wat had ik gedacht dan, dat hij doordat wij gescheiden zijn een volledig ander mens zou worden? Niet dus.

Ik besloot op de dag dat de kogel door de kerk was dat ik samen met hem, ouders voor onze kinderen wilde zijn en blijven. Dat besluit maakte dat ik er alles voor over had te doen wat ik moest doen. En als je denkt: ‘Jij hebt makkelijk lullen Stijnen, jij wilde toch zo nodig weg?’ dan heb je het mis. Ik kan je zeggen dat ik ondanks dat ik stoer was naar de buitenwereld overspoeld ben met emoties, ik ben jaloers geweest, ik ben bang geweest, ik heb mij buitengesloten gevoeld, ik ben eenzaam geweest, ik heb me niet erkent gevoeld en dan ben ik er vast nog een paar vergeten. 

Ik wist echter ook dat er maar één persoon was die het tij kon keren. Dat er maar één persoon was die mijn emoties onder de knie kon krijgen, zodoende dat ik lekkerder in mijn vel zat. Die ene persoon was IKZELF. Dus ging ik ermee aan de slag. Dat hielp mij enorm en toen ik jaren later voor de 2de keer met een partner uit elkaar ging kwam dat besef veel sneller. Hoewel de reden van deze breuk heel anders was en de impact op mij mogelijk nog erger, kwam op enig moment het besef dat ik mijn voornemen om moest zetten in een besluit. Het besluit er anders mee om te gaan, dat moment veranderde alles voor mij en kwam eindelijk de rust en daarom ben ik nu waar ik ben. Dat kun jij ook, als je ECHT wilt.

Scheiden eindigt niet met het zetten van de handtekening onder het ouderschapsplan en het convenant. Nee, dan begint het pas. Eerlijk gezegd heb ik dat behoorlijk onderschat. Hoe is dat voor jou? Dacht jij het allemaal wel goed geregeld te hebben en dan blijkt het in de praktijk toch tegen te vallen? Loopt het allemaal toch niet zoals jullie afgesproken hadden, worden afspraken anders geïnterpreteerd, ervaar je emoties waarop je niet was bedacht? Weet dat je niet de enige bent, maar weet ook dat jij er iets aan kunt veranderen. Niet je ex-partner maar JIJ.

ONLINE PROGRAMMA

Ben je bereid om jouw verantwoordelijkheid te nemen en aan de slag te gaan? Wil jij niet meer wijzen met de vinger naar een ander en zelf de sleutel tot verandering in handen hebben? Wil jij je emoties die tijdens en ook zeker na een scheiding spelen leren herkennen, erkennen en mee om leren gaan? Dan heb ik een super tof online programma voor je: Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

LET OP, dit programma is niet voor iedereen!!! Alleen als je zegt: “Ik ben niet iedereen, ik wil ECHT aan de slag”, dan is dit programma iets voor jou.

Wil jij liever blijven waar je nu bent met alle mogelijke gevolgen van dien, dan raad ik je aan dit programma niet aan te schaffen. De investering van €97,00 voor het programma kun je dan beter besteden aan iets anders. Het gaat mij er niet om zoveel mogelijk programma’s te verkopen, het gaat mij erom zoveel mogelijk ouders bewust te maken dat je, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding kunt maken. Jij blij, je ex-partner blij EN de kinderen blij!

Het enige wat je hoeft te doen is je verantwoordelijkheid pakken en te besluiten dat je het anders wilt.

De beste investering is de investering in jezelf! Het gaat om wat het je oplevert, niet om wat het je kost!

Wil je alleen een keer je hart luchten? Meld je dan aan voor DE Scheidingswandeling

I’ve been there I’ve done that – let me help!

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten