Slachtoffer van het verleden of leider van de toekomst

datum

Lieve ex-partner,

Dat was het dan, ook al ben ik al een tijd vertrokken. Het voelt voor mij dat ik onze tijd nu pas echt kan afsluiten.

Dank je wel dat je een tijd op mijn levenspad mee hebt gelopen. Een pad dat niet altijd over rozen is gegaan. Intens en intensief. Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Ik koester de mooie momenten en laat de minder mooie snel naar de achtergrond verdwijnen. Weet dat ik je niets verwijt. Dat je soms over mijn grenzen bent gegaan, heb ik je allang vergeven. Wrok koesteren heeft geen zin. Daarbij weet ik dat er ook een heel goed en mooi mens in je zit. Ik wil sorry zeggen voor de momenten dat ik dit niet genoeg heb laten blijken. Het was geen onwil, het was onkunde. De lessen die ik geleerd heb uit onze relatie neem ik voor altijd mee voor de toekomst. Een toekomst die weer helemaal open ligt.

Ik wens je alle goeds, dat meen ik oprecht. Ondanks dat het me zal raken, hoop ik dat je een leuke vrouw vindt die het beste in je naar bovenhaalt en jij in haar. Dat verdien je!
De pet is als aandenken en reminder om gelukkig te leven. Ik zag hem en vond dat jij deze moest hebben. Ik hoop dat je hem met trots en in ere draagt en je herinnert aan de fijne tijd, die helaas niet tot het eind heeft mogen duren.

Ik laat je los om op een andere manier met je te verbinden. Als baasjes van Mily en hopelijk (ooit) als vrienden.

Liefs Susan

Een kaart met deze tekst gaf ik mijn ex-partner op de dag dat we het convenant ondertekenden en ik de sleutel van zijn huis inleverde.

Ondanks dat ik ieder woord op het moment van schrijven oprecht meende, werd ik een aantal maanden later compleet onverwachts overvallen door een enorme woede. Een woede die mij compleet beheerste en volledig de controle van mij overnam. Ik kon hem niet zien of luchten. Ik wilde dat hij zou boeten voor alles wat hij mij had aangedaan, hoe hij mij op sommige momenten behandeld had. Het drong nu pas echt tot mij door hoe grensoverschrijdend dit was geweest. Dit doe je toch niet bij iemand waarvan je zegt dat je van haar houdt?

Ik wist maar al te goed dat blijven wijzen geen zin had en toch deed ik het. Tot het moment dat ik ervaarde dat de woede mij meer kostte dan dat het mij opleverde.

Weten & doen
Ja, ik had diepe wonden en de littekens zullen er altijd zijn. Ik kon het verleden echter niet veranderen. Het enige wat ik kon doen was het een plek geven en accepteren dat het zo gelopen was. Alleen op die manier zou ik weer grip op mijn eigen leven krijgen. Ik wist hoe het moest. Nu alleen nog doen!

Tussen weten en doen zit echter nog een enorm verschil. Pas toen ik echt actie ondernam, was ik geen slachtoffer meer van het verleden. Werd ik leider over mijn leven en mijn toekomst. Dat was het moment dat de échte verandering kwam. Kijken naar wat kan ik doen in plaats van wat de ander moet doen. Kun je je voorstellen hoe bevrijdend dit voelt?

Verwachten
Ik zie nog zoveel ex-partners die blijven hangen in het verleden. Ze verwachten dat anderen hun verontschuldigingen aanbieden. Ze verwachten dat de ander hun pijn vermindert. Of verwachten dat een ander verandert. Verwachtingen die waarschijnlijk nooit vervuld zullen worden, met alle gevolgen van dien.

‘Verwachten’ bestaat voor het grootste gedeelte uit ‘wachten’. Niemand heeft ooit zijn doel bereikt met ‘wachten’. Stel, je bent ziek en hebt enorme pijn. Je denkt direct: ‘Dit is niet goed’. Ga je wachten tot het overgaat of onderneem je actie en maak je met spoed een afspraak bij een arts?

Je kunt geen nieuw hoofdstuk aan je leven toevoegen, als je steeds maar het vorige hoofdstuk blijft herhalen. Dus, ga je wachten of kom je in actie?

Kom in actie
Wil jij weer grip op je leven? ‘In actie’ komen is dan onvermijdelijk. Om je hierbij te helpen, heb ik een online programma ontwikkeld: Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken.

Het enige wat je hoeft te doen, is je verantwoordelijkheid nemen en te besluiten dat je het anders wil!

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten