Mag ik je advies?

datum

Naar aanleiding van een redelijk lange mail bel ik hem op om zijn verhaal te verifiëren. De strekking is dat hij recentelijk zijn vrouw heeft verteld dat hij twijfels heeft over hun huwelijk. Hij is er nog niet uit of hij wilt scheiden of blijven toch wil hij zich alvast voorbereiden. Hij heeft zich al bedacht hoe hij het zou willen, het huis, de bankrekeningen, de kinderen en de alimentatie. Om goed beslagen ten ijs te komen op het moment dat de kogel door de kerk is, waarvan hij de kans groot acht, wil hij graag mijn advies. Zijn vraag is geen op zich staande, met regelmaat krijg ik deze. Toch moet ik de meneer teleurstellen en zeg dat ik geen eenzijdig advies geef. Vanwege het feit dat ik er voor beide partijen wil zijn, voor hem en zijn mogelijk aanstaande ex-partner. Dat ik hen beide graag hetzelfde verhaal vertel en ze op basis daarvan samen tot afspraken komen. “En wat als ik nou bij jou voor advies kom en de scheiding bij iemand anders ga doen” is zijn volgende vraag. “Dat zou kunnen als ik eenzijdig advies zou geven maar dit doe ik niet” zeg ik tegen hem. Hij begrijpt me niet helemaal. Ik kan toch geld aan hem verdienen, hij wil me graag betalen voor de uren dat ik voor hem werk.
En dan raakt hij me op mijn zere plek. Uiteraard wil ik geld verdienen, ik ben geen filantropische instelling, moet ook gewoon eten en drinken. Ik wil echter alleen geld verdienen met werkzaamheden waar ik achter sta.

Ooit heb ik mij ten doel gesteld dat ik stellen wil begeleiden bij een van de meest heftige periodes van hun leven zodoende dat zij goede afspraken maken EN (en dat vind ik nog het allerbelangrijkste) nog samen door één deur kunnen voor de kinderen. Kinderen die er niet om gevraagd hebben dat hun ouders uit elkaar gaan en van beide ouders willen blijven houden.

En de vraag van deze meneer gaat volledig aan mijn doel voorbij. Hoewel hij aangeeft dat zijn intenties oprecht zijn geloof ik er niet in dat de aanpak van deze meneer zal bijdrage aan een vreedzame scheiding. Hij wil op het moment dat hij daadwerkelijk besluit om te scheiden meteen een plan neerleggen hoe het allemaal geregeld gaat worden. Het dringt pas tot hem door als ik hem de vraag hoe hij het zou vinden als zijn vrouw vanavond tegen hem zou zeggen dat ze wil scheiden en een uitgewerkt plan aan hem voorlegt. Dat je eerst nog moet bekomen van het feit dat je gaat scheiden en dat je dan ook al hoort hoe het allemaal geregeld gaat worden zonder dat je daar zelf over na hebt kunnen denken of een beeld van hebt kunnen vormen. Het even stil aan de andere kant van de lijn. “Ik zou het achterbaks vinden en berekenend, ik zou me verraden voelen en alsnog alles uit willen zoeken” is zijn reactie. Dat dus, en dat niet alleen de messen zullen mogelijk geslepen zijn, omdat dit een extra breuk in het vertrouwen kan betekenen. Je het gevoel hebt dat je al met een achterstand begint. En wat denk je dat die zal gaan betekenen voor jullie als ouders? Ik kan het kraken van zijn hersens bijna horen. “Zo had ik er nog niet naar gekeken, dank voor je eerlijkheid Susan, ik ga me nog eens even bedenken wat ik nu ga doen”.

Hey ik begrijp dat scheiden veel onzekerheid met zich meebrengt en dat je op zoek gaat naar alles wat je houvast geeft. Het gaat echter niet alleen om jou, je aanpak kan ervoor zorgen dat het een succes of juist een nachtmerrie wordt. Waar kies jij voor?

Weet jij nog niet of je wilt scheiden of dat je wilt blijven. Wil je wel weten waar je op moet letten, zonder dat je meteen met een volledig uitgeschreven plan komt tijdens je scheidingsmelding? Dan heb ik een fantastisch programma voor je. “Help ik denk aan scheiden!”

Een programma welke je helpt bij het maken van een gedegen keuze en waarbij je inzicht krijgt in je beweegreden en hetgeen allemaal komt kijken bij een scheiding. Een programma waarbij je jezelf actief aan de slag gaat met vragen en opdrachten.

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je wilt blijven, is het ongunstigste geval dat je wilt scheiden en heb je een heel goed beeld wat je te wachten staat. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

Wanneer is het programma iets voor jou:

  • Als je overweegt te gaan scheiden
  • Je hulp nodig hebt bij het nemen van een beslissing
  • Je een goede overwogen beslissing wilt nemen
  • Je geen idee hebt wat op je af gaat komen
  • Je inzicht wilt krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je niet over één nacht ijs wilt gaan

Wanneer is dit programma niets voor jou:

  • Als je al een definitief besluit hebt genomen
  • Je er met de botte bijl doorheen wilt gaan

Gun jezelf deze kans om meer inzicht in je zelf aan de hele situatie te krijgen. Als je te lang door hobbelt kan het ook wel eens de andere kant op gaan. Gooi je er op een onbedacht moment die dingen eruit die je liever niet had willen zeggen. Dat is toch niet wat je wilt. Voor jezelf niet, voor je partner niet en al helemaal niet voor jullie kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten