Ben je gelukkig?

datum

Een paar weken geleden keek ik naar Sterren op het Doek. In deze aflevering werd René Froger geportretteerd. Ik ben niet zo’n fan van René dus luisterde ik maar met een half oor naar het persoonlijke gesprek dat Özcan Akyol met hem voerde. Tot het moment dat hij het volgende zei: “Natasja en ik vragen elkaar niet meer of we nog van elkaar houden, we vragen elkaar of we nog gelukkig zijn”. Meteen was ik weer bij de les. Deze woorden kwamen keihard binnen en raakten voor mij de kern.

Ja ik hou nog steeds van de man die ik recentelijk verliet. Dit zal ook zo blijven, net als de vader van mijn kinderen zal hij voor altijd een plekje in mijn hart hebben. We hebben mooie tijden gehad toch maakten we elkaar alleen niet meer gelukkig. Of laat ik voor mezelf spreken, ik was niet meer gelukkig van het patroon waarin we telkens weer belandden. Om die reden laat ik met pijn in mijn hart in liefde los. Uit liefde voor mezelf, uit liefde voor mijn ex-partner en uit liefde voor mijn kinderen. Een besluit waar ik inmiddels 100% achter sta, een besluit wat echter niet van vandaag op morgen kwam. Een besluit die niet over één nacht ijs is gegaan. Alle scenario’s zijn door mijn hoofd gegaan. De zekerheid van blijven, de onzekerheid van gaan en alles daar tussenin.

Ik heb momenten gehad dat ik er tegenaan hikte en de stap niet durfde te zetten. Bang om het vertrouwde los te laten, onzeker om wat komen ging. Op zoek naar een lichtpuntje om vertrouwen te krijgen in de toekomst. Geruststelling dat het goed zou komen.

Ongelukkig vasthouden aan het vertrouwde of vol vertrouwen het onbekende tegemoet treden. Ik koos uiteindelijk voor het laatste. En hoe lastig het soms ook is, ik weet dat deze sprong in het diepe uiteindelijk een sprong naar iets nog mooiers kan betekenen. Daar hou ik mij aan vast.

Bijzonder is dat ik de afgelopen weken veel in contact ben geweest met mensen die op een tweesprong staan en niet weten wat ze moeten doen. Of eigenlijk wel weten wat ze moeten doen maar niet durven. “Susan wat ben je dapper. Wat knap dat je dit voor een tweede keer doet. Ik zou het ook wel willen maar durf niet. Ik ben doodongelukkig maar de angst voor de toekomst maakt dat ik blijf”, heb ik meermaals gehoord. Ondanks dat ik de worsteling ken is het enige wat ik dan kan denken “Hoe zou het voor jou zijn als jouw partner ondanks het ongelukkige gevoel bij je zou blijven alleen uit angst voor wat komen gaat?”. Ik zou het verschrikkelijk vinden.

Het begint met de eerste stap en hoe lastig die ook is, als die gezet is volgt de rest vanzelf.

En hey ik wil niemand aanzetten tot een scheiding, ik ben er nog steeds voorstander van om er alles aan te doen om je relatie te redden. Soms is echter alles gezegd en gedaan. Stop dan met jezelf en je partner voor de gek te houden, dit om erger te voorkomen en neem op een fijne manier afscheid van elkaar. Dat verdien jij, dat verdient je partner en dat verdienen jullie kinderen!

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen geluk. Dat ben jij en dat ben ik ook! Om dit te realiseren ben ik bereid om keuzes te maken, makkelijke én moeilijke! Als dat dapper is dan draag ik die titel met trots!

Alle angsten, onzekerheden, niet wetende hoe mijn toekomst eruit gaat zien, of ik het financieel ga redden. Het verdriet van het weer alleen zijn. Het feit dat ik de kinderen nu tijdelijk minder zie Het kan me niet weerhouden om te blijven. Omdat ik boven alles gelukkig wil zijn.

Ik ga scheiden
Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

Gratis sessie, graag!
Vraag hier je sessie aan

Ik ben gescheiden
Ben je gescheiden en loop je ondanks je beste intenties nog tegen situaties aan die het contact tussen jou en je ex-partner lastiger maken dan je van te voren had durven denken. En heeft dit invloed op jullie gezamenlijk ouderschap. Wil jij weer regie pakken over je leven na de scheiding.

Meld je dan in de laatste weken van dit jaar aan voor mijn online programma “Creëer in 6 weken een succesvolle scheiding”. Je kunt hem volgen vanuit je luie stoel op een moment dat voor jou schikt. En dat voor een minimale investering van €97,00. Denk je dat is iets voor mij?!

Meld je dan aan Ik ben erbij!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten