Afstand nemen om anders te verbinden

datum

Met tranen in haar ogen kijkt ze haar ex-partner aan. “Je zegt dat je de scheiding geaccepteerd hebt, maar volgens mij is dat niet zo”. “Zeker heb ik het geaccepteerd” is de reactie van haar ex-partner. “Toch voelt het niet zo, als ik in ons huis ben voel ik de afstand, ik zou zo graag willen dat we op een normale manier met elkaar om kunnen gaan” brengt ze uit. “Dat wil ik ook” zegt haar ex-partner. “Zo gaat het nu niet, het voelt alsof je me gedoogt niet meer en niet minder” ze pakt een tissue om de tranen die inmiddels over haar wangen lopen weg te vegen.

Haar ex-partner houdt het ook niet droog en dan komt het hoge woord eruit:
“Ik wil ook normaal tegen je doen en over het algemeen gaat het best goed met me. In gedachten voeren we fijne gesprekken. Echter zo gauw ik je zie is het alsof ik alle controle verlies. Voel ik mijn lijf verkrampen en komt alle pijn die deze scheiding met zich meebrengt boven en word ik overspoeld door emoties. Eerlijk gezegd zou ik dan het liefst huilen, op je schelden over het feit dat je me verlaat. En ja ik weet dat ik ook een rol heb in het niet slagen van onze relatie, toch voelt het soms alsof je me onrecht aandoet.
De vriendelijke blik die ik je had willen geven verandert in een afstandelijke blik. De aardige woorden klinken ineens kil en koud. Juist omdat ik het goed wil doen neem ik dan afstand. Omdat ik bang ben dat als ik met je in gesprek ga, we een woordenwisseling krijgen en dat wil ik voorkomen. Daar zijn we niet mee geholpen, ik niet, jij niet en zeker onze dochter niet. Ik hoop dat je dit begrijpt en me de tijd geeft om dit een plek te geven. Ik neem even afstand in de hoop ooit weer op een andere manier met je te kunnen verbinden”.

“De afstand heb ik dus goed gevoeld” zegt ze.” Ik heb er alleen de verkeerde conclusie aan verbonden. Als jij die afstand nodig hebt zal ik je die geven”.

Het raakt me iedere keer weer als ik zie dat ex-partners tot inzichten komen. Inzichten die hen dichter naar hun doel brengen. Een gelukkig leven en samen ouders zijn!

Loslaten om later op een andere manier te verbinden. Over dit onderwerp stond ik met een collega/vriendin recentelijk in de Mijn Geheim

Lees het hier

Word jij ook met regelmaat overvallen door emoties? Vind jij dat je ex-partner dingen anders moet doen of had moeten doen? Loop jij met een steen in je maag en wil je nu eindelijk eens dat die verandert? Mijn 5 bewezen stappen gaan je helpen om onafhankelijk van je ex-partner een succes van je scheiding te maken en weer een fijn leven te hebben. Hoe cool is dat. Je moet het alleen echt willen.

Workshop Succesvol Gescheiden – 6 april van 19.00-21.00 uur

Scheiden is zoveel meer dan alleen het zetten van een handtekening onder het ouderschapsplan en het convenant.

Tijdens mijn 2 uur durende online workshop Succesvol Scheiden gaan we op interactieve wijze aan de slag met de voor mij 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner een succes van je scheiding maakt.

Het levert je heel veel rust en een fijn(er) contact met je ex-partner zodat je echt in het belang van de kinderen kunt denken.

Ben je erbij?!

Deze waardevolle investering in jezelf en de toekomst wil je echt niet missen. De investering ter hoogte van €24,95 is het meer dan waard, de kennis en ervaring die ik met je ga delen zijn onbetaalbaar. En dat alles vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Want nu we de deur niet uit mogen geef ik hem online. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop of tablet. Dus zet je excuustruus of je sorrysjaak aan de kant!

Ik weet zeker dat niet alleen jij, maar ook je ex-man EN jullie kinderen van hetgeen je leert en de inzichten die je krijgt de vruchten van plukken!

Ik gun dit jou. Gun je je het jezelf ook!

Direct aan de slag?!
Wil je niet wachten tot 6 april en direct aan de slag?
Meld je dan aan voor mijn online programma, waarin je in 6 weken een Succesvolle Scheiding creëert aan de hand van mijn 5 bewezen stappen.

Ik wil direct aan de slag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten