Vaderdag - Susan Stijnen
Vaderdag!

datum

De dag waarop kinderen hun vader in het zonnetje zetten. Althans, zo zou het moeten zijn.

Hoe gaat dit als je gescheiden bent?

Je kunt vast tig redenen bedenken om er geen aandacht aan te besteden. Er is echter één reden om het wel te doen; JULLIE KIND

Misschien ben je boos op je ex-partner en loopt het tussen jullie beiden niet altijd zoals je had gehoopt? Besef dat jullie kind daar niks aan kan doen. Jullie kind houdt van jou én van je ex-partner. Voor jullie kind is Vaderdag een bijzondere dag. Jullie kind heeft waarschijnlijk op school iets moois geknutseld of een versje uit het hoofd geleerd.

Misschien is het wel gewend dat je samen met hem/haar een cadeautje voor papa ging kopen, toen jij en je ex-partner nog samen waren. En doe je dat nu niet meer?

Realiseer je eens hoe dat voor jullie kind is?

Tips

Ik zou je graag de volgende tips mee willen geven. Kleine moeite, groot plezier:

  1. Vraag jullie kind of het een cadeautje voor papa wil kopen.
  2. Ga samen met je kind naar de winkel waar het iets voor papa mag uitzoeken. Het hoeft echt niet heel duur te zijn. Bij de Action of andere prijsknallers krijg je hele leuke cadeautjes voor een klein prijsje. Jullie kind zal het heel leuk vinden dat hij/zij dit voor papa kan doen. Zie je het gezicht al stralen als jullie kind tegen papa zegt “papa dit heb ik speciaal voor jou uitgezocht”. Dit is toch het mooiste wat je je kind (en je ex-partner) kunt geven?
  3. Is jullie kind volgens de zorgregeling op Vaderdag bij jou? Geef jullie kind dan de mogelijkheid om naar papa te gaan. Dit kan door jullie kind de dag ervoor al naar papa te brengen, zodat hij/zij een lekker ontbijtje kan maken. Lukt dat niet, zorg dan dat jullie kind ergens op de dag naar papa kan. Het weekend erna het cadeau geven kan ook, maar dan is het toch geen Vaderdag meer?! Alle kinderen vertellen in het klas hoe het papa het vond en jullie kind moet dan nog wachten. Hoe denk je dat jullie kind dit vindt?

Ik word er altijd verdrietig van als kinderen op Vaderdag niet bij hun vader zijn. Ik heb het al vaker gezegd. Een slechte partner is nog lang geen slechte ouder. Gun elkaar en de kinderen deze momenten samen.

Ik ben benieuwd hoe jullie het geregeld hebben? Heb ik je inzicht gegeven? Laat het me weten via een reactie onder dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten