Scheiden of blijven

datum

Vertwijfeld belt ze me op. De laatste tijd komt de gedachte om te gaan scheiden steeds meer bij haar op. Of ik haar kan helpen, ze wil weten wat ze moet doen. Wel of niet scheiden? En wat als ze nu besluit om te gaan scheiden? Ik word aan een vragenvuur onderworpen:

 • Wat komt er dan allemaal op me af?
 • Wat moet ik dan allemaal regelen?
 • Waar heb ik al dan niet recht op?
 • Kan ik het financieel wel allemaal dragen?
 • Hoe zit het met het huis?
 • Hoe moet het met de kinderen?

Ik hoor de paniek in haar stem. Hoe graag ik ook zou willen. Ik kan haar geen antwoord geven. Althans niet op de vraag scheiden of blijven. Buiten haarzelf kan niemand haar daar een antwoord op geven.

Het herinnert me aan mijn eigen scheiding. Het moment dat ik de eerste keer dacht dat we “tot de dood ons scheidt” niet zouden redden. Eerst stopte ik het weg, wilde er niet aan toegeven. Tot ik besefte dat ik het niet voor niets dacht. Waar kwam het vandaan? Wat zat er niet goed tussen mijn partner en mij? Was het iets waar ik mee kon leven? Was het iets waar we nog iets aan konden veranderen?

Een besluit welke ik niet van vandaag op morgen nam. Een besluit waar veel tranen, overwegingen en gesprekken aan vooraf zijn gegaan. Een weloverwogen besluit.

De belster en ik zijn geen uitzonderingen, met regelmaat krijg ik de vraag “Susan wanneer weet ik nou of ik moet scheiden?”.
Om meer inzichten en duidelijkheid te geven heb ik een nieuw online programma ontwikkelt. Een programma welke je helpt bij het maken van een gedegen keuze en waarbij je inzicht krijgt in hetgeen allemaal komt kijken bij een scheiding.

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

In de early bird is de investering €200,- Vanaf 1 maart is de investering €250,-.

Ben je erbij?

Ik ben erbij

Wanneer is het programma iets voor jou:

 • Als je overweegt te gaan scheiden
 • Je hulp nodig hebt bij het nemen van een beslissing
 • Je een goede overwogen beslissing wilt nemen
 • Je geen idee hebt wat op je af gaat komen
 • Je inzicht wilt krijgen waar je allemaal op moet letten
 • Je niet over één nacht ijs wilt gaan

Wanneer is dit programma niets voor jou:

 • Als je al een definitief besluit hebt genomen
 • Je er met de botte bijl doorheen wilt gaan

Ja, ik wil nu eindelijk een antwoord!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten