Ode aan de liefde

datum

“Lieverd als ik sterf wil ik dat jullie op mijn uitvaart – Als de dag van toen van Reinhard Mey- draaien” en met die woorden gaf mijn vader in 2006 mij een briefje. Een briefje met de naam en de titel zodat ik het niet vergeten zou. “Zeg maar niets tegen mam en Juud” vult hij aan. Ik voel me vereert dat hij me dit toevertrouwt. 

Het eerst volgende moment dat ik alleen ben zoek ik het nummer op en al bij de eerste zin springen de tranen me in de ogen. Een paar zinnen later rollen de tranen over mijn wangen. Wat een ontroerende tekst. Hoe mooi is het dat mijn vader dit na 32 jaar huwelijk zo voelt.

Ik zit op dat moment midden in het scheidingsproces. Nog geen twee maanden ervoor is voor mijn man, want dat is hij op dat moment formeel nog, en mij het doek gevallen. Een fase van veel vragen, veranderingen en onzekerheid die soms killing is.

En ondanks dat ik het geweldig vind dat mijn vader deze ode aan mijn moeder wil brengen tijdens zijn uitvaart, kan ik alleen maar denken “Zal ik ooit nog iemand ontmoeten die hetzelfde voelt als mijn vader voor mijn moeder, iemand die zijn liefde met mij deelt”. Deze gedachte maakt me nog emotioneler.

De jaren verstrijken waarin ik wel een lief heb, maar waarvan steeds duidelijker wordt dat hij niet diegene is. Ik ben zelfs nog een tijdje alleen en dan in 2014 komt hij op mij af. Bartje de grote, sterke en gevoelige knuffelbeer (althans als hij niet bromt ????). Bartje die oprecht interesse in mij toont, die graag bij me wil zijn. In het begin houd ik de boot af, wil ik dit wel, kan ik dit wel, wat als het weer misgaat? Dit houd ik vol tot koningsnacht, hier komt het besef dat dit wel eens de man is die, net als mijn vader, die ode aan mij brengt…

Hoe lastig je je huidige situatie ook ervaart, onthoudt dat er altijd licht schijnt aan de horizon. Het blijft niet zoals het nu is.  Zeker niet als je zelf je verantwoordelijkheid neemt. Zet je de stap richting de horizon of loop je liever de andere kant op het donker tegemoet? It’s up to you! 

Het lied heeft op een gebrande cd jaren lang in mijn auto gelegen en is inmiddels gedraaid, nadat de ziekte van Alzheimer mijn vader volledig in zijn macht had overleed hij in 2018.  Ik denk aan hem terug als de dag van toen!

Wil je het nummer beluisteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten