Kun jij de schoonheid door alle viezigheid zien?

datum

Daar ging ik dan, met mijn auto door de wasstraat. Het was alweer een tijdje geleden waardoor hij inmiddels te vies was om aan te pakken en ik er bijna een liefdesbrief op kon schrijven. Je kent het misschien wel zo’n “getver- gevoel”

Ik heb een Citroën C4 Cactus parelmoer wit, beige Airbumps, zwarte velgen en geblindeerde ramen. Typisch zo’n auto die lovers of haters heeft, weinig daar tussenin. Ik hoor bij de lovers en was bij de eerste aanblik meteen verliefd. Ik kocht hem zelfs van een foto zonder er in gereden te hebben. De eerste rit maakte ik toen ik het geld al betaald had, zo graag wilde ik hem. Ondanks dat het liefde op het eerste gezicht was bleek mijn geliefde bolide niet helemaal perfect. Sommige dingen hadden wat handiger gekund andere dingen zijn niet eens aanwezig, maar dat neem ik op de koop toe.

Toch kreeg ik de laatste weken steeds meer een afkeer van mijn geliefde auto, door alle viezigheid die erop zat kon ik de schoonheid niet meer zien. Dit was gelukkig snel voorbij toen ik door de wasstraat was geweest. De wasstraat had echter niet alle vuil verwijderd. Het water had helaas niet alle hoekjes en kiertjes bereikt. Ik richtte me echter niet op het vuil wat nog achtergebleven was maar op het gedeelte wat weer glom en blonk.  Ik kreeg weer bijna dat verliefde gevoel als de eerste keer toen ik hem zag ????.

En voordat je denkt: “Susan, waar kom jij nu weer mee, wat heb ik te maken met jouw vieze auto?”, zal ik tot mijn punt komen.

Hetgeen ik met mijn auto heb meegemaakt gebeurt ook vaak in relaties. Alles begint heel fijn, het is niet allemaal perfect, maar het is goed zoals het is. Tuurlijk komen er vuiltjes en vlekjes op je relatie. Poets je ze niet tijdig weg kan het zijn dat het beeld zo vies wordt dat je besluit ergens anders met een schone lei te beginnen. Vaak zijn we dan geneigd om alleen naar de viezigheid te kijken die een relatie achter heeft gelaten.

Ik geloof er echter in dat als je bereid bent door die viezigheid heen te kijken je ook weer de mooie dingen kunt zien. En al zijn die mooie dingen niet voldoende om nog bij elkaar te blijven, ik geloof er wel in dat de mooie dingen meer dan genoeg zijn om elkaar het beste te gunnen. 

Verleg je focus naar wat goed ging en niet naar wat niet goed is gegaan 

Daarnaast ben je zelf waarschijnlijk ook niet helemaal smetvrij. Wellicht ervaar je het niet zo of wil je het niet zien en is het makkelijker om naar het vuil van de ander te kijken. En ja de een heeft misschien meer vuil gemaakt dan de ander. Toch blijf je er samen verantwoordelijk voor dat er niet tijdig of voldoende is schoongemaakt.

Als je op die manier durft te kijken, ben ik er van overtuigd dat je milder zult worden. Mildheid haalt je uit de strijd. Ben je het dan met me eens, dat dit alleen maar positief uit kan werken?

En zoals al heel vaak gezegd, dit doe je niet van vandaag op morgen. Dit doe je stapje voor stapje, beetje bij beetje. Maar het kan, als jij het echt wilt.

Mijn oma zei vroeger altijd “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”

Ik ben altijd benieuwd naar de mooie dingen onder de viezigheid.  Krijgen jij en je (aanstaande) ex-partner het niet voor elkaar om dit nog te zien? Weet dat ik jullie graag help. Interesse? Plan dan een gratis informatiegesprek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten