Bekijk het eens van de andere kant

datum

Verleden week maakte ik een wandeling met onze hond, Mily. Het was heerlijk weer. Door de vorst van de nacht ervoor en de kou die dat met zich meebracht had ik een frisse neus. Dit deerde mij echter niet want de stralende zon maakte dit meer dan goed.  Op een gegeven moment liep ik langs een grasveld. Op dit veld staan paaltjes op een rij, ik loop er met regelmaat voorbij maar die dag trokken ze mijn aandacht. Wat mij opviel was dat aan de kant waar de zon scheen het gras mooi groen was. Echter aan de kant waar de zon niet scheen, was het gras door de vorst nog grauw.

Terzijde 

Degene die mij kennen weten dat ik altijd mijn telefoon in de aanslag heb om mooie momenten vast te leggen. Mijn partner en kinderen noemen mij ook wel het blanke Japannertje. Met regelmaat roep ik “fotomomentje” of blijf ik gewoon stilstaan omdat ik weer wat fotowaardigs heb gezien. Maar goed, dat ter zijde.

Zo ook in het geval van de rij paaltjes in het gras. Mily moest even in de zithouding, klik, klaar en weer door. Toen ik doorliep dacht ik “dit is een mooie metafoor”. Hetzelfde grasveld wat aan de ene kant van de paaltjes anders wordt ervaren dan aan de andere kant.

Dit is wat in de praktijk ook vaak gebeurt. Hoe vaak zijn we niet bezig met een ander te overtuigen. De ene ziet het zus en de ander ziet het zo en beiden denken ze dat dat de waarheid is. Ja de waarheid voor jou, maar heb je daarmee gelijk?

Het grasveld als voorbeeld nemende. Als ik in de schaduw kant sta is mijn waarheid dat het gras grauw is en als jij aan de zonnige kant staat dan is jouw waarheid dat het gras groen is. We kunnen beide vasthouden aan ons gelijk en we kunnen ook naar elkaar luisteren waarom het voor jou groen is en voor mij grauw. Dan kunnen onze waarheden naast elkaar bestaan zonder dat een van ons gelijk krijgt. 

Ben jij bereid te luisteren naar de andere kant? Als je bereid bent te luisteren kun je begrip tonen voor de andere kant zonder dat je het met elkaar eens hoeft te zijn. Daarmee bespaar je tijd en energie in het halen van je gelijk die je kunt steken in zaken die je gelukkig maken.

Wil je geluk of wil je gelijk? De keus is aan jou!

Ik ben altijd benieuwd naar beide kanten.  Krijgen jij en je aanstaande ex-partner het niet voor elkaar om naar elkaars kant te luisteren? Weet dat ik jullie graag help. Interesse? Plan dan een gratis informatiegesprek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten