Iedere keuze heeft een gevolg

datum

“Mam ik kan de auto van Q kopen” enthousiast belt mijn zoon mij op. De dagen ervoor hebben we internet al afgestruind op zoek naar een betaalbare auto voor een student. Die dag heeft Q, een vriendin van vroeger, haar auto op FB te koop gezet. Iets boven budget maar op de vraag of er nog iets afging voor een arme student had ze gereageerd dat ze daartoe bereid was, de voorwaarde was wel dat hij gelijk moest komen kijken want er waren nog meer kapers op de kust.
Na overleg met mijn ex man en zoon besluiten we dat hij deze gunfactor niet voorbij moesten laten gaan. Onze zoon moet erheen.

Ik heb een BBQ gepland en de gasten zullen over niet al te lange tijd arriveren. Mijn ex-man geeft echter aan niet te kunnen omdat hij naar een verjaardag moet, waardoor ik zonder blikken of blozen zeg “ik ga wel met je mee”.

Na nog een beetje georganiseer stap ik inmiddels lichtelijk geïrriteerd in de auto richting het huis van mijn ex-man, waar mijn zoon op dat moment verblijft. Mijn gedachten slaan op hol. Waarom kan hij niet gewoon even gaan? Het is toch zijn weekend? Dus die verjaardag is belangrijker dan onze zoon? Waarom moet ik het weer oplossen? Voor mijn gemoedstoestand geen bevorderlijke gedachten. Tot het moment dat ik me bedenk wat ik in godsnaam aan het doen ben. Dat het geen zin heeft. Ik heb zelf besloten om mee te gaan, ik kan niet bepalen wat mijn ex-man al dan niet doet, ik heb er zelf voor gekozen om te zeggen dat ik mee ga, de stress die het tot gevolg heeft heb ik zelf gecreëerd, ja het is makkelijk om de schuld te geven aan mijn ex-man want als hij was gegaan had ik dat niet gehad. Ik had ook kunnen zeggen dat ik niet kon. Dat ik alles uit handen liet vallen betekende niet dat mijn ex-man dat ook moest doen. In het ergste geval had onze zoon alleen moeten gaan. 

Ieder keuze die je maakt heeft een gevolg, neem de consequenties van je keuze hoe lastig deze ook zijn.

Ik zit samen met mijn zoon in de auto op weg naar Q, Hij vertelt honderduit, fantaseert over de auto en als we na 20 minuten aankomen en hij de auto ziet staan straalt hij van oor tot oor. Q komt naar buiten, de deal wordt gesloten. “Ik heb mijn eerste auto” zegt mijn zoon. De lach op zijn gezicht laat alle gedachten en emoties van eerder als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit moment had ik niet willen missen. Nog net voor de gasten arriveren ben ik weer thuis.

Je bent zo vaak geneigd een ander op te leggen hoe je het zelf zou doen of zelf zou willen. Zaken waar je geen invloed op hebt en alleen maar emoties bij jezelf opwekken.
Ik had er in de auto last van, dus ben ik ook verantwoordelijk ermee om te gaan.
Niemand zal alles doen zoals je wilt  niemand is zoals jij, jij kunt wel leren omgaan met die verschillen. Scheiding gaat erom hoe jij de leiding pakt over jezelf en niet hoe je de leiding probeert te nemen over je ex-partner. 

Wil jij leren hoe je de leiding over jezelf en daarmee over je leven pakt?
Meld je dan aan voor mijn online programma. Hierin leer ik je hoe je onafhankelijk van het handelen van je ex-partner de leiding over je zelf en over je leven na scheiding neemt. Verander de wereld, begin bij jezelf!

LET OP dit programma is niet voor iedereen!!! Alleen als je zegt “Ik ben niet iedereen, ik wil ECHT aan de slag” dan is dit programma iets voor jou.

Wil jij liever blijven waar je nu bent met alle mogelijke gevolgen van dien, dan raad ik je aan dit programma niet aan te schaffen. De investering van €97,00 voor het programma kun je dan beter besteden aan iets anders. Het gaat mij er niet om zoveel mogelijk programma’s te verkopen, het gaat mij erom zoveel mogelijk ouders bewust te maken dat je, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding te maken en weer gelukkig kunt zijn!

Het enige wat je hoeft te doen is je verantwoordelijkheid pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten