Het verdriet onder de boosheid

datum

Ogen vol woede kijken me aan, ze weet me precies te vertellen wat hij haar heeft aangedaan. Het liefste neemt ze wraak, het besef dat daar zeker de kinderen niet bij gebaat zijn maakt dat ze dat niet doet. Lastig vind ze het wel.

Tot ik haar vraag wat ze verloren is, haar lip trilt. Ik ben mijn man kwijt, ik ben mijn kinderen voor een deel kwijt, ik moet ons prachtige huis verlaten, mijn zelfbeeld, mijn zekerheid, mijn beeld over de toekomst en een deel van mijn sociale leven.

Ze huilt, ze is in rouw, in rouw om haar verlies.

Pas dan zie ik haar verzachten en terugkeren naar zichzelf.

“Deze scheiding maakt een afschuwelijk mens van me en dat wil ik niet zijn. Als we hier goed uit willen komen zal ik moeten accepteren dat ik niet meer kan veranderen wat er gebeurt is ik kan wel veranderen hoe ik ermee om ga. Ik wil niet meer blijven hangen in mijn woede over wat mij is aangedaan ik wil een weg vinden om te gaan met hetgeen ik verloren ben”. Ik ben trots op haar. De eerste stap is gezet, ze zal er komen, dat weet ik zeker!!!

In een scheiding ben je vaak geneigd om boos zijn om wat je is aangedaan waardoor je nauwelijks tot geen aandacht hebt voor het verdriet om wat je verloren bent. De boosheid is gericht op je ex-partner, het verdriet is gericht op jezelf. Boosheid zal je verharden, aandacht voor je verdriet zal je verzachten.

Waar ben jij het meest mee bezig?
Hoe lastig het soms ook is. Stop met wijzen naar de ander en ga met jezelf aan de slag. De verandering zit in jezelf.
Wil je verharden of wil je verzachten?
Blijf je boos om wat je is aangedaan is of ben je verdrietig om wat je verloren bent?

In een scheiding wordt er door iedereen verloren, ieder verliest iets anders. Probeer er, hoe lastig ook, begrip voor te hebben en maak geen ruzie over. Het is niet helpend, voor jou niet, voor je ex-partner niet en al helemaal voor jullie kinderen niet.

Workshop Succesvol Gescheiden – 9 februari van 19.00 -21.00 uur

Scheiden is zoveel meer dan alleen het zetten van een handtekening onder het ouderschapsplan en het convenant.

In mijn 2 uur durende workshop Succesvol Scheiden gaan we op interactieve wijze aan de slag met de voor mij 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner een succes van je scheiding maakt.

️ Het verschil tussen ouderschap en partnerschap.

️ Je emoties te herkennen, ermee om te gaan en ze een plek te geven.

️ Hoe jij de communicatie met je ex-partner kunt verbeteren.

️ Hoe je uit het conflict met je ex-partner kunt blijven.

Het levert je heel veel rust en een fijn(er) contact met je ex-partner zodat je echt in het belang van de kinderen kunt denken.

Ik ben erbij!

Deze waardevolle investering in jezelf en de toekomst wil je echt niet missen. De investering ter hoogte van €24,95 is het meer dan waard, de kennis en ervaring die ik met je ga delen zijn onbetaalbaar. En dat alles vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Want nu we de deur niet uit mogen geef ik hem online. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop of tablet. Dus zet je excuustruus of je sorrysjaak aan de kant!

Ik weet zeker dat niet alleen jij, maar ook je ex-man en jullie kinderen van hetgeen je leert en de inzichten die je krijgt de vruchten van plukken!

Ik gun dit jou. Gun je je het jezelf ook!

Het is niet de scheiding die kinderen schaadt, het is de manier hoe jullie als ouders ermee om gaan. Kies de juiste manier!????

Schrijf je in Ik ben erbij!

Zie ik je 9 februari?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten