En de hond dan?

datum

De bel gaat, ik loop naar de voordeur en als ik hem open komt ze me al kwispelend tegemoet. Mily onze hond, mijn derde kindje. Sinds mijn ex-partner en ik een jaar geleden uit elkaar zijn delen we de zorg voor haar. Op maandag, dinsdag, woensdag is ze bij mij op donderdag en vrijdag bij mijn ex-partner en de weekenden is ze twee weekenden bij een en dan twee weekenden bij de ander. Allemaal afgestemd op ons werk en de zorgregeling van de kinderen aan beide kanten. Heb je samen geen kinderen, heb je samen de zorg voor een hond. En hoewel ik het anders zie dan bij kinderen. Ik per definitie niet denk dat een hond beide baasjes nodig heeft, ben ik wel van mening dat je samen een verantwoordelijkheid draagt voor dit levende wezen. Ooit heb je samen gekozen om een huisdier te nemen dus zul je er ook voor moeten zorgen dat het beest het goed heeft. 

Als je gaat scheiden moet er veel geregeld worden. Er wordt aan veel zaken gedacht, maar de huisdieren worden vaak vergeten. Ja een ook over huisdieren moeten er afspraken gemaakt worden.

Soms wordt er gewoon van uitgegaan dat een het huisdier meeneemt. Gewoon omdat diegene er ook altijd voor gezorgd heeft. Klinkt logisch of toch niet?

Als ik dan vraag wie de brokken betaalt, en de belasting betaalt, de trimkosten en  de kosten van de dierenarts betaalt wordt het soms een ander verhaal. Daar is vaak niet over nagedacht en ongemerkt kan hier best wel eens veel geld in gaan zitten. Zeker als de dieren bij degene achterblijft die het minst verdient kan dat op termijn alsnog voor irritaties gaan zorgen.

Maak er dus duidelijke afspraken over. Ik heb al het mogelijke al meegemaakt. Van helemaal niet meer zien, tot af en toe zien, tot oppas voor de vakanties tot een co-baasjesschap zoals wij hebben.
Hier zijn geen regels voor dus je kunt afspreken wat je wilt. Als het maar duidelijk is.

En wat vind je ervan, had je er al eens over nagedacht? Hoe hebben jij en je ex-partner dit geregeld? 

Wil je buiten samen goede baasjes ook samen ouders zijn? Weet je alleen niet goed hoe? Meld je dan aan voor mijn webinar.

Dinsdag 7 december om 20.00 uur 

Misschien ben je pas gescheiden, wellicht al een tijdje. De meeste stellen ervaren het eerste jaar na scheiding als het lastigst. In dit jaar ontstaan vaak nog de meeste vechtscheidingen. Stellen die samen tot afspraken zijn gekomen en dan alsnog lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Ik word er heel verdrietig van als ik dat hoor. Zeker omdat ik er echt in geloof dat het in een groot deel van de gevallen niet nodig. We steken maanden, soms jaren voorbereiding in een huwelijk alles wordt tot in detail geregeld, Na het ja-woord begint het huwelijk pas echt, ben je bereid om er samen aan te werken. En bij een scheiding menen we dat het met het zetten van de handtekening onder het ouderschapsplan en convenant klaar is. Dat dit het einde is. Helaas begint het dan pas, dan moet je gaan uitvoeren wat afgesproken is en blijkt dat som makkelijker gezegd dan gedaan op het moment dat de emoties om de hoek komen.

De laatste keer dit jaar!
Ik weet echter dat het kan daarom geef ik op dinsdag 7 december om 20.00 uur mijn webinar “Maak in 5 stappen een succes van je scheiding”

Heb je je al ingeschreven?

In dit webinar deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Het webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Ik zou zeggen doen! 

Wordt 2022 voor jou het jaar dat het gaat gebeuren? Het jaar dat jij jouw verantwoordelijkheid gaat pakken? Het jaar dat je gaat stoppen met wijzen naar je ex-partner?  Het jaar dat jij de regie over je leven gaat pakken? Het jaar dat jij van jullie scheiding een succes maakt? Het jaar dat je samen met je ex-partner samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen! 

Schrijf je dan in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten