Wat is je grootste wens?

datum

Vol vertrouwen loopt ze, als jongste van het gezin, mijn kantoor binnen. Haar oudere broers zullen later volgen. Hoewel ze honderduit praat laat ze me weten dat ze het best spannend vindt. Ik vertel haar dat dat nergens voor nodig is, dat ik er voor haar ben. Dat ze me alles mag vertellen en vragen en dat alles wat ze zegt veilig bij me is, dat ik zonder haar toestemming niets aan haar ouders vertel.


We praten over het moment dat ze te horen kreeg dat papa en mama gaan scheiden, met cijfers tussen 0 en 10 en plaatjes van emoties kan ze me haar gevoel heel duidelijk maken. Het moment voordat ze het hoorde, het moment dat ze het hoorde en hoe ze zich op het moment dat ze bij mij zit voelt. Bij het plaatje dat geheimen symboliseert vertelt ze dat ze er niet zoveel heeft en dat ze de meeste met papa en mama deelt. Eentje heeft ze hen echter niet verteld en dat is dat ze papa en mama hoort als ze boven zijn. Ik versta niet precies wat ze zeggen, maar aan de toon hoor dat het geen gezellig gesprek is. Ze kijkt me aan en zegt “Nu weet jij ook een geheim van mij”.  “Zal ik papa en mama vragen of ze dit niet meer willen doen, dat ze praten als jij er niet bent?” vraag ik haar. Ze schudt vol overtuiging nee. Ze wil hen er niet mee belasten en met de hand op mijn hart moet ik beloven dat het ons geheim blijft, ik beloof het, mijn hart bloed.

Op de vraag wat haar grootste wens is, geeft ze het meest verbazingwekkende antwoord dat ik ooit gehoord heb. “In ieder geval niet dat papa en mama bij elkaar blijven. Weet je waarom vervolgt ze? Omdat als ze bij elkaar blijven ze nog meer ruzie gaan maken en ze nu nog samen door een deur kunnen. Hoe verdrietig ik de scheiding ook vind, ik zou nog verdrietiger zijn als papa en mama niet meer met elkaar zouden praten”. Ik slik, wat een wijze woorden van dit meisje van amper 8 jaar. Ik hoop van ganser harte dat haar ouders de wens voor haar waar kunnen maken en dan met name dat ze met elkaar blijven praten en samen ouders kunnen zijn. Met de goede bedoelingen die ze tot nu toe tonen heb ik er alle vertrouwen in. Ik weet echter ook dat scheiden zoveel meer is dan alleen een handtekening onder een convenant en ouderschapsplan. Scheiden is door de pijn van de emoties de verantwoordelijkheid pakken. Voor de gemaakte afspraken, voor jezelf en daarmee ook voor jullie kinderen. Word je slachtoffer van de scheiding, of regisseur van je leven na scheiding?! De keus is aan jou!

Ik bedank het meisje voor het fijne en openhartige gesprek, we zijn klaar. Ze springt van de stoel, verlaat mijn kantoor en gaat al huppelend richting haar ouders en broers die op de gang wachten. “Het is leuk bij Susan, je hoeft niet nerveus te zijn” zegt ze. Haar oudste broer loopt ondertussen al met mij mee, het meisje hoor ik op de achtergrond enthousiast vertellen over ons gesprek. Ik glimlach, hoe vervelend de situatie ook, haar heb ik een beetje kunnen helpen. Ik sluit de deur van mijn kantoor, alle focus en aandacht gaat nu uit naar haar broer.

Pak de regie over je leven na scheiding!
Scheiden is voor het grootste deel emotie, jouw mindset bepaald het verdere verloop. Blijf je hangen in wat was of pak je je verantwoordelijkheid voor je leven na de scheiding? Scheiden is afscheid nemen. Daar waar veel mensen denken dat scheiden over het conflict gaat, gaat scheiden over verlies. Verlies van je partner, verlies van je gezin, verlies van tijd met de kinderen, verlies van je huis, verlies van familie en vrienden, verlies van een sociaal leven. Geef jezelf de tijd om te rouwen én besluit om iedere dag een stap in de juiste richting te zetten. Een stap naar een gelukkig leven na scheiden. Wil je weten hoe je dat doet?:

Meld je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd. 

Er is maar 1 iemand die dat kan doen en dat ben jij. Doe het voor jezelf en je helpt daarmee ook jullie kinderen!

Zit je in een andere fase, ook dan help ik je graag:

IK GA SCHEIDEN
Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Die je helpt met het maken en wijst op de mogelijke consequenties. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

IK TWIJFEL NOG
Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan  het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering €200,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten