Ouderschap vs Partnerschap … weet jij het verschil?

datum

21 september 2006, de dag dat ik mijn man, de vader van mijn kinderen vertelde dat ik als partners niet meer met hem verder wilde. Een beslissing waar vele gesprekken en tranen aan vooraf waren gegaan. De dag erna vertelden we een jongetje van 6 en een meisje van 3 dat papa en mama in twee huizen gingen wonen, maar dat we samen voor hen zouden gaan zorgen. Wat mij betreft een cruciaal moment.

Praktisch gezien was het binnen drie maanden geregeld. Nu begon echter het echte werk. Het verwerken, het een plek geven en het omgaan met emoties.

Daar waar we in het begin nog dikke mik met elkaar waren veranderde dat toen mijn ex-man een nieuwe relatie kreeg. Nog voor de buitenwereld het wist had ik het in de gaten. Ik voelde dat er iets veranderd was. Tot dan toe deelden we nog redelijk veel met elkaar en aten ook nog geregeld samen. Dat stopte direct. Er kwam meer afstand, we vertelden elkaar het hoog nodige en gingen steeds meer ons eigen leven leiden, ook ontstonden er de eerste irritaties. Ja dat hebben wij ook gehad. Eerlijk is eerlijk het had ook op momenten kunnen escaleren. Toch hebben we dat, op een keer na, niet laten gebeuren.

In het begin begreep ik er niets van, ik raakte ervan in de war. Iedere keer als er iets was probeerde ik als een buitenstaander naar de situatie te kijken. Wat gebeurde er nu echt, wat was het nu dat mij zo raakte. Dit kon toch niet we zouden toch samen ouders zijn!

In de loop der tijd kwam ik er steeds meer achter dat in de meeste gevallen het helemaal niets te maken had met ouderschap. Het waren ego zaken of zaken die mij op partnerschap raakte. Voor mij een openbaring om te ontdekken. Dit wetende betekende niet dat mij niks meer raakte, maar betekende wel dat ik het sneller een plek kon geven en er over heen kon stappen om dat waar te maken wat ik ooit beloofd had, namelijk samen ouders zijn.

En dat kun jij ook. Als je echt wilt.

Problemen op partnerschap beïnvloeden het gezamenlijk ouderschap

Pas toen ik het verschil tussen ouderschap en partnerschap wist kon ik dingen plaatsen en begrijpen. Weet jij het verschil? Probeer er de komende tijd eens op te letten als er iets speelt tussen je ex-partner en jou. Ik durf er gif op in te nemen dat het in 9 van de 10 gevallen partnerschap is.

Maak je over zaken op partnerschapsniveau niet meer druk, want jullie zijn geen partners meer. Als je dit kunt , kun je je richten op hetgeen echt belangrijk is. En dat zijn jullie kinderen.

En ga me nu niet meteen mailen, ja maar mijn ex-partner werkt niet mee. Weet dat jij de eerste stap naar verandering kunt zetten.

Krijgen jij en je (aanstaande) ex-partner het niet voor elkaar om het verschil tussen ouderschap en partnerschap te zien? Weet dat ik jullie graag help. Interesse? Plan dan een gratis informatiegesprek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten