Susan Stijnen scheiden coach ouderschapsplan leven
Bedankt 2022. Kom maar op 2023!

datum

De laatste dag van 2022. Een dag waarop ik terugkijk én vooruitblik.

Wanneer ik terugblik kan ik niks anders zeggen dan: WAT EEN JAAR!

Een jaar waarin ik definitief actie ondernam om de boosheid ten opzichte van mijn laatste partner vaarwel te zeggen. Dit hele gebeuren zorgde ervoor dat ik enorm begon te twijfelen aan mezelf en aan mijn bedrijf. Hoe kan ik nu mensen op de juiste manier helpen als ik het zelf niet voor elkaar krijg?

Het jaar dat ik voor het eerst van mijn leven ging backpacken en daarna besloot om met de auto, de tent en mijn hond door Noorwegen te reizen. Het jaar waarin ik voor het eerst mooie bergtoppen mocht beklimmen. En het jaar dat ik een zakenreis maakte naar Curaçao. De plek waar ik erachter kwam wie ik wil zijn, hoe en welke mensen ik écht wil helpen.

Ik doe geen concessies meer. Dit is wie ik ben: take it or leave it. De Suus met het hart op de juiste plek en soms ook het hart op de tong. De een vindt dat prettig, een ander schrikt het af. Ik ben klaar met het het gezeur en het gezeik. Ja, er gebeuren vreselijke dingen en nee dat gun ik niemand. En ik ben er wel heilig van overtuigd dat je zelf steeds aan zet bent. Jij bent de leider van jouw leven. Alleen jij kan verandering brengen. Niet je ex, je kinderen of je omgeving. Just you!

Is dit wat bij je past? Blijf mij dan volgen, je bent meer dan welkom. Past dit niet dan is dit misschien wel hét moment om afscheid te nemen. In het nieuwe jaar ga ik niet meer alles met de mantel der liefde bedekken. Ik ga nog meer mijn visie naar voren brengen. De momenten dat ik niet gespaard ben gebleven, iemand mij een grote spiegel voorhield en ik bereid was om in de spiegel te kijken. Deze momenten zijn voor mij het zwaarst geweest en het zijn dé momenten geweest waar ik het meest gegroeid ben als mens en als ondernemer.

Het jaar waarin ik helder kreeg welk aandeel ik heb in het feit dat mensen over mijn grenzen gaan. Dat iemand van de een op de andere dag nooit meer iets van zich laat horen. Je wordt gestraft als je iets doet wat niet binnen iemands straatje past. Waarom? Simpel. Als ik iemand wel mag komt er een andere Suus tevoorschijn. Iemand die zich bewust en onbewust aanpast. Iemand die dingen doet die ze eigenlijk niet wil en dan reageert zoals het eigenlijk niet hoort. Actie – Reactie. Die verantwoordelijkheid neem ik. IK moet dit veranderen. Wil je uit een patroon raken? Dan moet je zelf de eerste stap zetten.

Zeg jij: “Susan, ik vind het spannend en ik krijg toch wel een beetje trillende benen. En dit is precies wat ik nodig heb.” Kom maar op! Ik zie je graag in 2023. Gaat alles in je systeem in de weerstand en wil je blijven waar je nu bent? Dan zeg ik hierbij: vaarwel en het ga je goed!

Ik ben op dreef en niemand houdt mij tegen. Ik wil dat iedereen weet hoe je je eigen verantwoordelijkheid neemt na je scheiding. Hoe jij je leven weer op de rit krijgt. Dat ben je aan jezelf en aan je kinderen verplicht. Het leven is te kort om te blijven hangen in het verleden. Hoe lastig je het nu ook hebt, er ligt nog een prachtige toekomst in het verschiet. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is NU te beslissen dat je het anders wil. Laat dat nu het voornemen zijn van 2023!

2023 het jaar waarin mijn bedrijf 10 jaar bestaat. 10 jaar. Ik kan het nog steeds niet geloven. Er staan mooie dingen te gebeuren. Ik kijk ernaar uit.

Ik ben er klaar voor. Jij ook?

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten