Creëer een Succesvolle Scheiding

Module 4 Conflictstijlen
succesvolle-scheiding.jpg

Creëer een Succesvolle Scheiding

Module 4 Conflictstijlen
succesvolle-scheiding.jpg

Welkom

In de vorige module hebben we het gehad over communicatiestijlen. Als je ermee aan de slag bent gegaan zal het je vast en zeker duidelijkheid hebben gegeven. In de praktijk brengen is een kwestie van oefenen.

  • In deze laatste module wil het met je hebben over een de conflictstijlen, hiervan zijn er welgeteld 5. Waarvan geen enkele stijl is op voorhand goed of fout is. Welke conflictstijlen er zijn is beschreven in het werkboek. Veel mensen zijn geneigd om steeds dezelfde manier van omgaan met conflicten te gebruiken. Dat is jammer, want afhankelijk van de situatie kan de ene stijl van conflicthantering gunstiger uitpakken dan de andere. De ene conflictstijl is dus niet per definitie beter of slechter dan de ander.

  • In het werkboek vind je de uitleg van de 5 conflictstijlen. Wil jij altijd je zin doordrijven, of ga je juist de confrontatie uit de weg. De manier hoe jij met een conflict omgaat kan bepalend zijn in contact met je ex-partner. In het werkboek vind je de uitleg van de 5 conflictstijlen. Welke stijl heb jij? Welke stijl heeft je ex-partner? Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat kun JIJ doen om dat te veranderen? Schrijf voor jezelf hoe jij op een andere manier kunt communiceren. Doe dit ook de volgende keer als je met je ex-partner in gesprek bent. Ook hier geldt weer: Actie is reactie, als jij verandert kan het niet anders dan dat je ex-partner uiteindelijk ook anders reageer
    •  

Heel veel succes en tot de volgende module

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten