Creëer een Succesvolle Scheiding

Module 3. Communicatiestijlen
succesvolle-scheiding.jpg

Creëer een Succesvolle Scheiding

in 6 weken
succesvolle-scheiding.jpg

Deze module gaat over communicatie en dan met name de communicatiestijlen. Wist jij dat er 4 soorten communicatiestijlen zijn en dat jouw manier van communiceren van invloed kan zijn hoe jouw ex-partner jou ervaart en beoordeelt en hoe je ex-partner op je reageert? Andersom geldt uiteraard hetzelfde. Jouw oordeel over je ex-partner en je reactie zijn niet alleen afhankelijk van wat er wordt gezegd maar ook door hoe het gesprek wordt gevoerd. Iedereen heeft zijn eigen communicatiestijl. Lijken ze op elkaar wordt dit vaak als prettig ervaren en begrijp je elkaar. Is dat niet het geval en heeft de je ex-partner een andere stijl kan dit ertoe leiden dat je je aan elkaar stoort of het gesprek niet als positief ervaart. De manier hoe jij en je ex-partner met elkaar communiceren kan dus bepalend zijn voor het al dan niet goed verlopen van jullie contact als ouders.

In het werkboek vind je de uitleg over de 4 communicatiestijlen. Welke stijl heb jij? Welke stijl heeft je ex-partner? Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat kun JIJ doen om dat te veranderen? Schrijf voor jezelf uit hoe jij op een andere manier kunt communiceren. Doe dit ook de volgende keer als je met je ex-partner in gesprek bent. Actie is reactie, als jij verandert kan het niet anders dan dat je ex-partner uiteindelijk ook anders reageert.

In de praktijk zijn mensen vaak geneigd te wijzen naar de ander en te zeggen dat de ander anders moet reageren. Pak het heft in eigen handen en je verantwoordelijkheid!

Heel veel succes en tot de volgende module

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten