Creëer een Succesvolle Scheiding

Online programma Creëer een Succesvolle Scheiding in 6 weken: Emoties en gevoelens – module 2.1
succesvolle-scheiding.jpg

Creëer een Succesvolle Scheiding

in 6 weken
succesvolle-scheiding.jpg

Module 2.1 Emoties en gevoelens

En dan is de scheiding een feit. Heel veel stellen denken dat dat een eind is. Ik weet inmiddels dat het juist een nieuw begin is. Een begin als gescheiden partners en voor altijd verbonden als ouders. En dat nieuwe begin brengt vaak meer emoties en gevoelens met zich mee dan je ooit had durven dromen.

Wist je dat een scheiding voor 20% uit regelen en voor 80% uit emoties bestaat? Vaak wordt aan die 20% heel veel aandacht besteedt en aan die 80% emoties weinig. In deze module gaan we met die 80% aan de slag. Het is wat mij betreft van essentieel belang dat je weet welke emoties en gevoelens je ervaart.

  • Wat zijn nu eigenlijk emoties en gevoelens
    Emoties zijn hevige gevoelens die ontstaan door situaties van buitenaf, iets in jou reageert daarop. Instinct bekkengebied. Emoties dragen zorg voor je BEHOEFTEN – wat heb ik nodig. Zijn krachtig. Komen snel en zakken ook weer snel. In het werkboek vind je de 6 basis emoties.
  • Gevoelens komen van binnenuit, van een weten. Intuïtie, hart- & borstgebied. Gevoelens dragen zorg voor je VERLANGENS – wat wil ik graag. Zijn uiterst subtiel. Komen minder snel en blijven langer aanwezig. In het werkboek vind je een lijst met gevoelens.

     

  • De opdracht van deze week is om voor jezelf na te gaan welke emoties en gevoelens je m.b.t. de scheiding ervaart. Schrijf ze op en beschrijf daarbij ook wanneer je deze ervaart.

Heel veel succes en tot de volgende module

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten