Creëer een Succesvolle Scheiding

in 6 weken | Module 1
succesvolle-scheiding.jpg

Creëer een Succesvolle Scheiding

in 6 weken
succesvolle-scheiding.jpg

Module 1

Ik ben benieuwd of het gelukt is om zo specifiek en concreet mogelijk te beschrijven wanneer voor jou de scheiding succesvol is? Zo ja dan gaan we aan de slag met de eerste module van de workshop Succesvol Gescheiden. In deze module gaan we het hebben over het verschil tussen ouderschap en partnerschap.

Als je een leven met iemand deelt ben je partners en ouders in een. Je zet niet het ene moment je partnerpet op en het andere moment je ouderpet, nee je draagt beide petten tegelijk. Op het moment dat je gaat scheiden verandert dit echter.

Jullie partnerschap eindigt echter ouders blijven jullie voor de rest voor jullie leven. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat in de praktijk partnerschap en ouderschap na een scheiding nog heel vaak door elkaar heen lopen. Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan om die partnerpet af te zetten. Je denkt wel dat het zo is echter de werkelijkheid is weerbarstiger.

Wist je dat het merendeel van de conflicten tussen ex-geliefden ontstaan op partnerschapsniveau? En dat juist die conflicten ervoor zorgen dat ex-geliefden niet die ouders kunnen zijn die hun kinderen verdienen? Toen ik dat principe doorkreeg vielen de kwartjes pas, ging ik zaken anders bekijken en werd ik een heel ander mens. Misschien niet zo zeer voor de buitenwereld maar met name voor mezelf. En juist die verandering in mij zorgde ervoor dat het contact met mijn ex-partner verbeterde.

  • In het werkboek staat een lijst van partnerzaken en ouderzaken. Ik vraag je om deze lijst te bekijken en daar waar nodig voor jezelf aan te vullen (schrijf dit op). Daarnaast daag ik je uit om de komende tijd eens te letten op welk vlak het tussen jou en je ex-partner niet zo loopt als dat je zou willen. Zijn dit partnerzaken of ouderzaken?

  • Heel veel succes en tot de volgende module
    •  

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten