Het wisselmoment!

datum

Een tijd geleden vroeg ik aan de kinderen: “Waar zal ik vandaag eens over bloggen?” Waarop mijn dochterlief zegt: “over het moment dat we van jou naar papa gingen en andersom, ik vind het echt fijn hoe jullie dat doen. Even mee naar binnen even vertellen hoe het is gegaan. De kans om nog een knuffel te geven en dan – dag mam of dag pap tot over een paar dagen”

Ik smelt als ze dat zegt, zo dankbaar dat mijn ex-man en ik het belang van de kinderen voorop hebben kunnen zetten. Ook op momenten dat het even lastiger was.

Want lastig vond ik deze momenten ook wel eens. Zeker in het begin toen we beiden ons eigen leven gingen leiden. Met name op dagen dat de kinderen en ik het erg leuk hadden gehad of in het geval dat er zich situaties voor deden waar ik niet op was bedacht of als ik wist dat er buiten mijn ex-man ook andere mensen aanwezig waren tijdens het wisselmoment. Om die spanning niet altijd te ervaren zocht ik naar iets wat me daarbij kon helpen. De oplossing was heel simpel. Iedere keer als ik de kinderen bracht, ademde ik voor het in de auto stappen diep in en uit, sprak met mezelf af dat wat ik bij aankomst van mijn ex-man ook zou aantreffen ik vriendelijk zou zijn. Mijn ex-man kon niks aan de gevoelens doen, dat kon ik alleen maar zelf. En het hielp, met het verstrijken van de tijd het routine totdat het helemaal niet meer nodig was.

Nu heeft de oudste inmiddels een zelf een auto. Op de wisselmomenten rijden hij en zijn zusje van het ene huis naar het andere huis tot er een moment zal komen dat hij naar zijn eigen huis rijdt en ik hem helemaal los kan laten

Welke zorgregeling je ook hebt, co-ouderschap, weekendregeling en alles er tussen in. Er komt altijd een moment dat de kinderen van jou naar je ex-partner of van je ex-partner naar jou gaan. Het wisselmoment is een belangrijk moment!

Ik hoor geregeld dat de kinderen op de oprit of voor de deur “overgedragen” worden, soms moeten ze zelfs vanaf de auto met het koffertje naar de ene ouder lopen terwijl de andere ouder in de auto zit te wachten. Geen goedendag, geen update hoe de afgelopen dagen zijn gegaan. Gewoon afleveren en wegwezen.

Ik kan vol verbijstering luisteren naar zulke verhalen. Ik vraag me dan altijd of “Hoe zouden deze kinderen zich voelen” Het antwoord weet ik eigenlijk wel. Gevangen tussen twee vuren. Twee mensen waar ze beiden van houden willen elkaar niet eens meer zien. Waar blijft dan het belang van de kinderen?

Heb ik je aan denken gezet? Hoe ga jij om met het wisselmoment? Ik hoor het graag. Laat een reactie achter onder dit bericht.

Morgen is het zover – Dit wil je niet missen!!!
Workshop Succesvol Gescheiden – 9 februari van 19.00 -21.00 uur

Een succesvol wisselmoment begint bij een succesvolle scheiding!
Ik gun dit jou én de kinderen!

Zonder gekheid op een stokje… dit kun je gewoon niet missen. Zeker voor de belachelijk lage prijs van € 24,95. Wat overigens de laatste keer is. Deze waardevolle investering in jezelf en de toekomst is veel meer waard. Eigenlijk is het onbetaalbaar. Wat is jouw excuus nog om niet deel te nemen?

Je hebt gelijk Susan – ik ben erbij!

In deze 2 uur durende workshop Succesvol Scheiden gaan we op interactieve wijze aan de slag met de voor mij 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner een succes van je scheiding maakt.

Het levert je heel veel rust en een fijn(er) contact met je ex-partner zodat je echt in het belang van de kinderen kunt denken.

Ik ben erbij

Zie ik je morgen?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten